Γ. Βασιλειάδης: «Είναι προφανές ότι τα μέτρα δεν πέτυχαν»

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 20:51
UPD:20:54
Eurokinissi Sports/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Εντελώς διαφορετική από την θέση που πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, όσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου, είναι η άποψη του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Ένα 24ωρο μετά το «κερδίσαμε το στοίχημα» και «ο τελικός ήταν αντάξιος του θεσμού» από τον διοικητικό ηγέτη της Ομοσπονδίας, ο κυβερνητικός παράγοντας μίλησε στο ραφιόφωνο 24/7 κι έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «αποτυχία των μέτρων του τελικού», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα να μπαίνει χαμηλά ο πήχης.»

Οι δηλώσεις του υφυπουργού: «Οργανωτικά υπήρχαν προβλήματα αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα να μπαίνει χαμηλά ο πήχης», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν θα μιλήσω για το θέμα της βίας έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, φταίνε και οι παράγοντες με τους οπαδικούς στρατούς... Έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την αστυνομία ώστε να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι στρατοί και δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το να φτάσουμε στο σημείο να βλέπεις έναν αντίπαλο οπαδό και να θέλεις να τον κάψεις ζωντανό είναι κάτι το άρρωστο. Περιμένω τις αναφορές για το τι έγινε στο γήπεδο, εμείς είχαμε ζητήσει να γίνουν έλεγχοι, δεν ξέρω κατά πόσο έγιναν. Είναι προφανές πως δεν πέτυχαν τα μέτρα. Θα επιμείνω στην απόφαση που έχουμε πάρει να φύγει η αστυνομία μέσα από τα γήπεδα».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός αθλητισμού έθεσε το μεγάλο ερώτημα, αν θέλουν δηλαδή να απομονωθούν αυτοί που κάνουν τα επεισόδια: «Θα πρέπει οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και του αθλητισμού να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία.

Είναι 100-150 από κάθε ομάδα, θα πρέπει και η κάθε ομάδα να τους απομονώσει, εκτός αν τους θέλουν. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και αυτό θα κριθεί το ερχόμενο διάστημα. Δεν μας βοηθούν και τα νομοθετικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας.

Για παράδειγμα από τους 30 συλληφθέντες που είχαμε πέρυσι στον Βόλο, ακόμα δεν έχει γίνει δικαστήριο. Το θέμα δεν είναι να βρεις έναν νόμο αλλά το πώς αυτός θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πτο, μιλάμε για μία λίγκα όπου δεν υπάρχει τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Δεν φτάνει η πολιτική βούληση...»

Αναφερόμενος στις «εμπρηστικές» δηλώσεις παραγόντων είπε: «Από εκεί ξεκινούν όλα, το βασικό είναι να λειτουργήσει η νομοθεσία. Ενδεχόμενα ο φόβος των ποινών ίσως συμμαζέψει την κατάσταση».

                             Γραμμένος: «Τελικός αντάξιος του θεσμού»

Ένα 24ωρο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, έκανε λόγο για «στοίχημα που κερδήθηκε».

Αναλυτικά: «Κερδίσαμε το στοίχημα, ήταν ένας τελικός με κάποια προβλήματα πριν τον αγώνα αλλά κατά τα άλλα αντάξιος του θεσμού.

Αντάξιος της μεγάλης ιστορίας των δύο σωματείων, ο κόσμος ευχαριστήθηκε θέαμα. Νομίζω ότι μπορεί να δώσει το μήνυμα για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου μας.

Η επιλογή των Ισπανών διαιτητών ήταν του κ. Περέιρα αποκλειστικά, εκ του αποτελέσματος υπήρξε μια πολύ καλή διαιτησία.

Αυτό εισέπραξα και από άλλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες με τους οποίους μίλησα, ο τελικός τελείωσε καλά και πρέπει να σηματοδοτήσει την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις