Τελ Αβίβ: Μεγάλη ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση Αγροτικής Τεχνολογίας «Agritech 2018»

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 18:45
UPD:18:53
A- A A+

Μεγάλη ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 22 μέλη και με επικεφαλής τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, μετέβη από τις 8 έως και τις 10 Μάϊου στο Τελ Αβίβ προκειμένου να συμμετάσχει στην μεγάλη έκθεση αγροτικής τεχνολογίας «Agritech 2018», έπειτα από πρόσκληση του Ισραηλινού Υπουργού Γεωργίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Uri Ariel.

Την αποστολή αποτελούσαν εμπειρογνώμονες του υπουργείου, μέλη των εμπορικών επιμελητηρίων Λάρισας και Χανίων, εκπρόωποι του ΤΕΙ Θεσσαλίας και στελέχη εταιρειών.

Στο Ισραήλ τα μέλη της ελληνικής αποστολής είχαν επαφές με κρατικούς αξιωματούχους, ειδικούς και εκπροσώπους εταιρειών.   

Η Agritech θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων και τεχνολογίας διεθνώς. Λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ κάθε τρία χρόνια με χιλιάδες επισκέπτες και εκθέτες.

Την έκθεση επισκέπτονται πολιτικοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, επιστήμονες και ερευνητές, γεωπόνοι, αγρότες, χρηματοδότες και άλλοι ειδικοί που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.  

Η έκθεση καλύπτει τομείς όπως είναι η αγρο-οικολογία, τα αγροτικά μηχανήματα, η βιοτεχνολογία, θερμοκήπια, η ανθοκομία, η κτηνοτροφία, πουλερικά, η έρευνα και ανάπτυξη, τα χημικά, η άρδευση και η διαχείριση υδάτινων πόρων, οι βιολογικές καλλιέργειες, η φυτοπροστασία, η προηγμένη αγροτική παραγωγή, η μεταφορά τεχνογνωσίας, το μάρκετιγκ και οι  εξαγωγές.  Η θεματική της φετινής έκθεση ήταν «Αγροτική Παραγωγή σε Ξηρές και Ημι-Ξηρές Περιοχές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή