Τι κατέθεσαν μητέρα και κόρη για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Πετρούπολη

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 18:08
UPD:18:12
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψαν μητέρα και κόρη -οι οποίες κατηγορούνται για τη δολοφονία του βρέφους που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης- στις αστυνομικές αρχές τι συνέβη από την ώρα που γεννήθηκε το μωρό και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της 19χρονης και της μητέρας της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι η μητέρα της έμαθε για την εγκυμοσύνη της, όταν την έπιασαν οι πόνοι.

«Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ’ εξω γιατί δεν χωρούσαμε. Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου και θήλασε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα... Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα εάν κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτι και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μανά μου πως το παιδί δεν απέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε «τι θα κάνουμε τώρα». Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Έμεινα στο δωμάτιό μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να  αφήσει έξω τη σακούλα με το μωρό». 

Από την πλευρά της η 52χρονη μητέρα της, η οποία έχει χάσει τον σύζυγό της από το 2012, φέρεται να είπε: «Στα τέλη Φλεβάρη 2018 η κόρη μου ήταν στο μπάνιο για ώρα και μπήκα με το ζόρι. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω . Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, όπως σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Δεν μου απαντούσε. Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου , αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω».

Στη συνέχεια η 52χρονη κατηγορούμενη περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις της. «Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα τη σακούλα, απλά την άφησα μέσα. Τη ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος , ποιος είναι ο πατέρας, γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του μωρού, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα... Μετά από δυο μέρες είδα κόσμο μαζεμένο γύρω από τον κάδο. Γινόταν χαμός, αστυνομία, κανάλια. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα πως έλεγαν για ένα πεθαμένο μωρό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου. Η κόρη μου έκλαιγε όλη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγώ. Ντρεπόμουν και τον κόσμο. Τι θα έλεγαν οι γείτονες και οι συγγενείς αν το μάθαιναν...».

Η 19χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι ήρθε στην Αθήνα το 2016 με τη μητέρα της και τον αδελφό της. Σε προηγούμενη σχέση που είχε, αναγκάστηκε να κάνει άμβλωση, καθώς ο σύντροφός της την χτυπούσε και της συμπεριφερόταν άσχημα. Η 19χρονη φέρεται να είπε: «Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια εκεί που άφηναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα. Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή