Κριτική ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2006 17:59
A- A A+

Με την υιοθέτηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων «αποκαλύπτεται η έλλειψη στόχων και στρατηγικής της κυβέρνησης της ΝΔ.Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα βαφτίζει εξορθολογισμό τις διευθετήσεις στα προγράμματα των επιμέρους κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με μια λογική διαμοιρασμού των αμυντικών κονδυλίων μεταξύ των Επιτελείων».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής Ασφάλειας και ¶μυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/25/1221935.htm .

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, «αυξάνουν το κόστος, δεσμεύουν τη χώρα και υπονομεύουν τη μελλοντική χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους, αντί -όπως εμείς έχουμε ζητήσει- να προχωρούν στη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών, στην εξοικονόμηση πόρων για τη χρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας».

Εμείς, είπε ο κ. Παπουτσής, απαιτούμε ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς για τις μελλοντικές προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, απαιτούμε διαφάνεια και δημοκρατικό κοινοβουλευτικό έλεγχο με τη δημιουργία μιας ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των προγραμμάτων προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν θα δεχθούμε και θα καταγγείλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια δέσμευσης της χώρας και ανάληψης συμβατικών υποχρεώσεων με μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα με αδιαφανείς διαδικασίες, πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή