Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2001 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον πέντε (-5) έως έξι βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από μηδέν έως 14 και στα νησιά του Αιγαίου από οκτώ έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αρχίσει βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιο-δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε βόρειους βορειο-δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, ενώ χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από πέντε έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα χιόνια στα ορεινά, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Τη νύχτα δεν αποκλείεται να χιονίσει και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως πέντε βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή