Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του σπουδαίου κωμικού Τζέρι Λιούις

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 19:47
UPD:19:47
A- A A+

Περιουσία που ανήκε στον διάσημο κωμικό Τζέρι Λιούις (Jerry Lewis) θα βγει σε δημοπρασία στις 22 Ιουνίου, στο Λας Βέγκας.

Ο Οίκος δημοπρασιών «Julien's» αναφέρει ότι κάποια από τα ρολόγια του, συμπεριλαμβανομένου ενός που του είχε δώσει ο Ντιν Μάρτιν (Dean Martin) καθώς και τα ρούχα του από την ταινία του 1963 «Ο άτακτος καθηγητής» (The Nutty Professor) είναι ανάμεσα στα αντικείμενα τα οποία θα δημοπρατηθούν. Ο Οίκος αποκάλυψε ότι στο ρολόι είναι χαραγμένη η εξής φράση: «Τζέρι φίλε μου και κολλητέ μου σ΄ αγαπώ, Ντίνο».

Ένα κοστούμι από ύφασμα τουίντ σε βαθύ κόκκινο το οποίο φορούσε ο Λιούις στην ίδια ταινία αναμένεται να αποφέρει μεταξύ 4.000 και 6.000 δολαρίων.

Ο Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός, τραγουδιστής και σκηνοθέτης, Τζέρι Λιούις, ένας εκ των πιο επιτυχημένων κωμικών του Χόλυγουντ, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

«Ο άτακτος καθηγητής» (1963)

Ο διάσημος καλλιτέχνης, ο οποίος υπέφερε χρόνια από σειρά παθήσεων, μεταξύ των οποίων και καρδιακές προσβολές, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, στις 20 Αυγούστου 2017.

Ο Τζέρι Λιούις ήταν, επίσης, συνδεδεμένος για πολλά χρόνια με τον ετήσιο τηλεμαραθώνιο για ανεύρεση πόρων προς όφελος της Ένωσης Μυϊκής Δυστροφίας, τον οποίο παρουσίαζε κάθε χρόνο από το 1952 έως το 2011.

Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνισή του ήταν το 2013, στην ταινία «Max Rose», όπου ερμήνευσε έναν ηλικιωμένο πιανίστα της τζαζ που αναρωτιέται για την αξία του γάμου του, όταν μαθαίνει ότι η σύζυγός του, με την οποία είναι παντρεμένος 65 χρόνια, μπορεί να τον έχει απατήσει.

Ο Λιούις βραβεύθηκε, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, με πολλά βραβεία όπως το βραβείο της  American Comedy, το βραβείο του Los Angeles Film Critics Association, το βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ενώ απέκτησε και δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς