Στο Σούνιο κρίνεται η τύχη του μακεδονικού

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 14:20
UPD:14:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της 2ης υπουργικής συνόδου των χωρών του Βίσεγκραντ και των Βαλκανίων, η οποία λαμβάνει χώρα στο Σούνιο. 

Το «παρών» στις διεργασίες δίνει και ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς και στόχος των εμπλεκομένων είναι η επίτευξη της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προόδου στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Η σημερινή συνάντηση κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας θα υπάρξει κατ’ ιδίαν επαφή του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου, διαμήνυσε ότι «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά, θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ανέφερε πως με τον ομόλογό του, «έχουμε κληθεί να λύσουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν δημιουργήσαμε, ούτε εκείνος, ούτε εγώ, ούτε οι σημερινές μας κυβερνήσεις ευθύνονται».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως «έχουμε μια ευθύνη απέναντι στην περιοχή να λύσουμε το πρόβλημα», διευρύνοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα των δύο χωρών και της περιοχής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή