Παπανδρέου, Παπαρήγα και αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στη Βηρυτό

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2006 15:31
A- A A+

Στη Βηρυτό βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πραγματοποιώντας επαφές με κοινοβουλευτικά στελέχη του Λιβάνου, αλλά και με Ελληνες οι οποίοι έχουν παραμείνει στην περιοχή.

Στις 2 (ώρα Ελλάδος) άρχισε η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι, από τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη των επιχειρήσεων από τις ισραηλινές δυνάμεις στο νότιο τμήμα.

Ο Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Μπέρι για τη χθεσινή συνάντησή του στη Ρώμη με το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν και του εξέφρασε την κοινή θέση τους ότι «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα σε επίπεδο ανθρωπιστικής κρίσης, να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός δίχως όρους και προϋποθέσεις, καθώς επίσης καιένας κώδικας συμπεριφοράς από τις δύο πλευρές, ούτως ώστε να καταστεί βιώσιμη μια εκεχειρία».

Τον ενημέρωσε επίσης ότι σε μια δεύτερη φάση και εφόσον υλοποιηθούν τα παραπάνω κρίνεται απαραίτητη η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων κατόπιν συμφωνίας των δυο πλευρών (Ισραήλ - Λιβάνου), την οποία (συμφωνία) θα πρέπει να αποδεχθεί και η Χεζμπολάχ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη, στη συνέχεια, σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο κέντρο της Βηρυτού και ακολούθως στο «Χαρίρι», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης στο οποίο επισκέφθηκε το τμήμα με τα παιδιά, τραυματίες του πολέμου.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη από χθες, οι βουλευτές του ΣΥΝ Αθανάσιος Λεβέντης, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Πάνος Τριγάζης, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σήμερα είχαν επαφές με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Χεζμπολάχ. Τόνισαν σε δηλώσεις τους την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και ανάπτυξη δυνάμεων στο νότιο Λίβανο για την επιτήρηση της εκεχειρίας, δυνάμεων που θα τελούν, όπως είπε, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και όχι του ΝΑΤΟ.

Στις 3 το μεσημέρι αφίχθη στη Βηρυτό και η Γενική Γραμματέας του της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή