Χάντμπολ: Στον τελικό της Α1 Ανδρών ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 22:28
UPD:22:48
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο εξάλεπτο της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός/Ομιλος Ξυνή επικράτησε 29-24 στο Δαΐς του ΑΣΕ Δούκα, στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι-οφ της Α1 Ανδρών, και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την ΑΕΚ. Αντίθετα, η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων θα διεκδικήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης.

Οπως και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, το περασμένο Σάββατο (5/5) στο Ρέντη, ο ΑΣΕ Δούκα έβαλε... δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», ακολουθώντας κατά πόδας στο σκορ μέχρι το 50΄. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 14-14 και οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν ως το 23-23, περίπου οκτώμισι λεπτά πριν τη λήξη.

Δύο συνεχόμενα γκολ του Τζηρά (κορυφαίος του αγώνα με οκτώ τέρματα) έδωσαν προβάδισμα 25-23 στους φιλοξενούμενους στο 55΄ και, καθώς οι γηπεδούχοι “μπλόκαραν” επιθετικά, τα τέρματα των Λιάπη και Μισαηλίδη ανέβασαν το “ερυθρόλευκο” σερί στο 4-0 και “καθάρισαν” το παιχνίδι.

Στην πρώτη του περίοδο το νεοσύστατο τμήμα του Ολυμπιακού εξασφάλισε την παρουσία του στους τελικούς της Α1 και πλέον θα μονομαχήσει για τον τίτλο με την ΑΕΚ. Η σειρά των τελικών θα αρχίσει μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ενωσης με την Ποτάισα Τούρντα, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου αγώνα την Τετάρτη 23/5.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις