Τεχεράνη: Δεν φοβόμαστε τις ΗΠΑ

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 17:51
UPD:17:55
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
A- A A+

Το Ιράν δεν φοβάται τις αμερικανικές κυρώσεις ούτε καν μια επίθεση από τις ΗΠΑ. Αυτό διαμηνύει ο υποδιοικητής των Φρουρών της Επανάστασης λίγες ώρες πριν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώσει την απόφασή του για το εάν θα αποσύρει τις ΗΠΑ από την πολυμερή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. 

«Το έθνος μας δεν φοβάται τις κυρώσεις των ΗΠΑ ούτε μια στρατιωτική επίθεση. Οι εχθροί μας, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής, του σιωνιστικού καθεστώτος (σ.σ. του Ισραήλ) και των συμμάχων τους στην περιοχή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Ιράν έχει προετοιμαστεί για τα χειρότερα σενάρια και απειλές» είπε ο Χοσεΐν Σαλαμί, όπως μεταδίδει με το πρακτορείο Fars και αναμεταδίδει το Reuters. 

Aπό την πλευρά του  ο Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Αλί Σαμχανί προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα μείνει άπραγη αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν τη συμφωνία.

«Δεν θα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ αν η συμφωνία καταρρεύσει από την επίθεσή τους» είπε, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα παραμείνουμε απαθείς αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν μια αντιπαράθεση με το Ιράν». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή