Υποκλοπές: Τέλος ακροάσεων στη Βουλή

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006 20:58
A- A A+

Το τέλος ακροάσεων ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών, αποφάσισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που μετέχουν στην Επιτροπή, μετά και τη δεύτερη εξέταση της ηγεσίας της ΕΥΠ. «Αναμασούμε κι εμείς, αλλά και αυτοί που θα έρθουν, τα ίδια και τα ίδια. Είδαμε και σήμερα με την ΕΥΠ ότι με το ζόρι μπορέσαμε να τραβήξουμε κάποια στοιχεία. Θα κουράσουμε και τους εαυτούς μας και την κοινή γνώμη που μας παρακολουθεί», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δριμύς στις παρατηρήσεις του προς τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γ. Κοραντή.

«Παρακολουθείτο ο Πρωθυπουργός και αυτοί κοιμόντουσαν... απέτυχαν στην αποστολή τους. Εάν οι Τούρκοι έκαναν αυτή τη δουλειά, θα παρακολουθούσαν όλα τα τηλέφωνα κι εσείς δεν θα είχατε πάρει μυρωδιά», σχολίασε ο κ. Εβερτ. «Παρακολούθηση κινητών από την ΕΥΠ, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε, ούτε να εγγυηθούμε τη λειτουργία ανοικτής τηλεφωνίας», απάντησε ο κ. Κοραντής, ο οποίος αρνήθηκε εκ νέου να καταθέσει το πόρισμά της Υπηρεσίας για τις υποκλοπές.

Για συγκάλυψη του σκανδάλου έκανε λόγο η αντιπολίτευση και ζήτησε κλήτευση του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Στέλιου Σύρου και την ακρόαση της οικογένειας Τσαλικίδη, αιτήματα που απορρίφθηκαν.

Το ΠΑΣΟΚ, κατόπιν τούτων, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη σύνταξη της τελικής έκθεσης και επιφυλάχθηκε να καταθέσει στην Ολομέλεια μαζί με τον ΣΥΝ, πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή