Μαρτίνς: Με αλλαγές θα ξαναγίνει πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 15:42
UPD:15:51
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι» επί τούτω στα γραφεία της εταιρείας, στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, όχι όμως ρηξικέλευθες καθώς θεωρεί ότι υπάρχει ποιότητα στο υπάρχον δυναμικό. 

Κύριο μέλημά του είναι να έχει στη διάθεσή του ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, άσχετα αν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, ενώ έκανε γνωστό ότι η πρώτη επαφή του με το σύλλογο ήταν πριν από ένα χρόνο, μέσω του Κριστιάν Καρεμπέ. 

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν συμβουλεύτηκε κανέναν συμπατριώτη του για να λάβει πληροφορίες, κι αυτό επειδή ήθελε να σχηματίσει προσωπική άποψη, ενώ έκανε γνωστό ότι οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται δανεικοί (Σάλιακας, Τσιμίκας, Μανθάτης, Σιώπης κλπ) θα επιστρέψουν για να τους αξιολογήσει.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που θα εκπροσωπήσω τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε έναν νέο κύκλο στην ομάδα διατηρώντας το τεράστιο μέγεθος που έχει ο σύλλογος αυτός», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μαρτίνς και συνέχεια μίλησε για: 

Το στόχο στη νέα ομάδα του: «Ποιότητα και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι και η υποχρέωση που έχουμε στους οπαδούς μας και επειδή δεν μπορείς πάντα να παίζει καλά, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε με τη ψυχή μας»

Τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού: «Γνωρίζω καλά τη φιλοσοφία του συλλόγου και τι περιμένουν οι οπαδοί μας. Αυτό χάσαμε φέτος, τη φιλοσοφία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε αυτό στην ομάδα με δουλειά και πίστη. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας είναι καλοί, αλλά κι εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε. Είμαι έτοιμος, ξέρω τι θέλουν οι οπαδοί μας και ξέρω πως πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός»

Το τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με την παρελθούσα περίοδο: «Να παίζουμε καλά, επιθετικά, με προσωπικότητα που θα έχει τον έλεγχο του αγώνα και έτσι θα παίρνουμε τα αποτελέσματα. Θα πρέπει να δουλέψουμε και να δείξουμε στους αγώνες τη δουλειά που θα κάνουμε»

Το ρόστερ: «Είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τη διοίκηση. Είμαστε σε διαδικασία που γνωρίζουμε τους παίκτες από την ακαδημία. Είχαμε την ευκαιρία και τώρα να έρθουν παίκτες και θα ξαναέρθουν από την ακαδημία για να τους παρατηρήσουμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε»

Το αν τον αγχώνει το μέγεθος της ομάδας: «Όχι, δεν νιώθω πίεση. Ξέρω που έχω έρθει, πως ο στόχος είναι ότι πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο που θα μπορέσουμε να πετύχουμε, να παίρνουμε τις νίκες να φτάσουμε στον στόχο που έχουμε. Θέλω οι παίκτες να δουλέψουν πάρα πολύ για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας»

Το σύστημα που θα παίζει ο Ολυμπιακός: «Θα εξαρτηθεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να διαλέγουμε παίκτες με αφοσίωση, θέληση για δουλειά και δέσμευση γι΄ αυτό. Αυτό θέλουμε να φτιάξουμε: μια ομάδα με τέτοιους παίκτες και το σύστημα είναι δευτερεύον. Το σημαντικό για εμένα είναι η ποιότητα. Εάν μπορούμε να το συνδυάσουμε και με Έλληνες παίκτες είναι καλό. Αυτό που όμως είναι το σημαντικό είναι η ποιότητα. Παρατηρούμε παίκτες από διάφορες αγορές»

Το μήνυμά του στο φίλαθλο κοινό της ομάδας: «Από την αρχή είπα ότι γνωρίζω πως ο κόσμος είναι σημαντικός για την ομάδα. Θέλω να παρουσιάσω μια ομάδα με ποιότητα και προσωπικότητα. Να ξαναβρούν την ταυτότητα του νικητή. Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας γιατί και το πρωτάθλημα το νέο θα είναι αρκετά δύσκολο και οι αντίπαλοί μας καλοί»

Το αν είναι πιο σημαντικό το πρωτάθλημα ή το Europa League: «Και τα δύο. Πρέπει να κάνουμε προετοιμασία να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά αλλά και επειδή το πρωτάθλημα είναι το σημαντικότερο πρέπει να προετοιμαστούμε ειδικά και γι΄ αυτό»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις