Eurovision: Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο ημιτελικό

Η Γιάννα Τερζή θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Όνειρό μου»
Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 15:41
UPD:15:41
A- A A+

Ο 63ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στην «Altice Arena», στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μετά την νίκη του Σαλβαντόρ Σομπράλ με το τραγούδι «Amar pelos dois». Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία.

Στον διαγωνισμό θα πάρουν μέρος 43 χώρες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του 2008 και του 2011. Η Ρωσία θα επιστρέψει έπειτα από την αποχώρησή της το 2017. Για πρώτη χρονιά ύστερα από το 2011 καμία χώρα δεν αποχώρησε από τον διαγωνισμό. Η «Altice Arena», κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1998 (Expo ’98) και έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών, κάνοντάς την, τον μεγαλύτερο κλειστό χώρο εκδηλώσεων στην Πορτογαλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Η αρένα βρίσκεται στην «καρδιά» του Parque das Nações, περιοχής στα βορειοανατολικά της Λισαβόνας, όπου φιλοξένησε την Expo ’98. Συνδέεται με μετρό, με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λισαβόνας και με τρένο (από τον σταθμό Oriente), με την υπόλοιπη χώρα και την Ευρώπη.

Ύστερα από κλήρωση η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Α΄ ημιτελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τρίτη 8 Μαΐου). Η εμφάνιση της Ελλάδας, με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι «Όνειρό μου», το οποίο έγραψαν οι: Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, Δημήτρης Σταματίου και Μιχάλης Παπαθανασίου, θα γίνει στο δεύτερο μισό της βραδιάς, όπως και της Κύπρου, με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι «Fuego» σε σύνθεση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου.

Ο Β’ ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου και ο τελικός της διοργάνωσης στις 12 Μαΐου. Στον σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Τη μεγάλη βραδιά του τελικού, η Ολύνα Ξενοπούλου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» - Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο (A΄ ημιτελικός), Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία (Β΄ ημιτελικός)-, καθώς και της διοργανώτριας χώρας Πορτογαλίας (Α΄ ημιτελικός), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.

 

Στον τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες -οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά-, οι «Big Five» και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, έχει ως εξής:

Α΄ ημιτελικός, Τρίτη 8 Μαΐου

1.    Αζερμπαϊτζάν

2.    Ισλανδία

3.    Αλβανία

4.    Βέλγιο

5.    Τσεχία

6.    Λιθουανία

7.    Ισραήλ

8.    Λευκορωσία

9.    Εσθονία

10. Βουλγαρία

11. ΠΓΔΜ

12. Κροατία

13. Αυστρία

14. Ελλάδα

15. Φινλανδία

16. Αρμενία

17. Ελβετία

18. Ιρλανδία

19. Κύπρος
 

Β΄ ημιτελικός, Πέμπτη 10 Μαΐου

1.    Νορβηγία

2.    Ρουμανία

3.    Σερβία

4.    Σαν Μαρίνο

5.    Δανία

6.    Ρωσία

7.    Μολδαβία

8.    Ολλανδία

9.    Αυστραλία

10. Γεωργία

11. Πολωνία

12. Μάλτα

13. Ουγγαρία

14. Λετονία

15. Σουηδία

16. Μαυροβούνιο

17. Σλοβενία

18. Ουκρανία

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς