Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση για ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 12:10
UPD:12:19
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Επτά παρεμβάσεις στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας παρουσίασε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Digital Economy Forum 2018 που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία ριζικού μετασχηματισμού της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένο σχέδιο.

Όπως είπε αναγκαία θεωρεί τη δημιουργία συντονιστικής δομής παρά τω πρωθυπουργό για τον συντονισμό των έργων πληροφορικής όπως και την προώθηση της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων στο σύνολο της χώρας.

Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη πραγματικής επένδυσης στην οικονομία των δεδομένων, ενός ευρύτερου προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων υψηλής εξειδίκευσης στην εκπαίδευση και για όλους τους ανέργους καθώς για τον πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με ταχεία εισαγωγή ψηφιακών υπογραφών και ολοκλήρωση όλων των συστημάτων πληροφορικής και συμπλήρωσή τους όπου αυτού απαιτείται (ψηφιακές ταυτότητες, ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα για έναρξη επιχειρήσεων κα.) 

Ακόμη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως θεωρεί πως χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος υλοποίησης των έργων με την καθιέρωση ευέλικτης μορφής στην ανάθεση τους καθώς και η συνολική υποστήριξη ενός οικοσυστήματος με ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων όπως φορολογικές απαλλαγές για έρευνα και ανάπτυξη. 

Το βράδυ στην ίδια εκδήλωση ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή