ΤΕΔΚΝΑ: Χώροι πρασίνου να γίνουν ο Ιππόδρομος, το Γουδί, το Ελληνικό

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 16:38
A- A A+

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά Γραφεία του Κινήματος, με την Εκτελεστική Γραμματεία της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ).

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Π. Φιλίππου δήλωσε ότι στην Αττική και στην Αθήνα λιγότερο από 2 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου αντιστοιχεί ανά κάτοικο. «Οι λίγοι πλέον δημόσιοι ακάλυπτοι χώροι, όπως και οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα πρέπει να εξακολουθήσουν να μείνουν ακάλυπτοι και να αναπτυχθεί το πράσινο σ' αυτούς τους χώρους.

Τέτοιοι χώροι είναι ο Ιππόδρομος, είναι το Ελληνικό, είναι το Γουδί, τα διάφορα στρατόπεδα που υπάρχουν στην Αττική και στην Αθήνα. Και στο θέμα των παραλιών καταγγείλαμε βεβαίως το καινούργιο νομοσχέδιο, που προωθεί σχεδόν όλες τις παραλίες της χώρας μας για εκποίηση προς τους ιδιώτες. Ζητάμε για την Αττική οι παραλίες να μείνουν ελεύθερες, να ανοίξουν κι αυτές οι παραλίες οι οποίες ακόμα είναι κλειστές, γιατί είναι η μοναδική διέξοδος που έχουν οι κάτοικοι στην Αττική και δεν μπορούμε ποτέ να συμφωνήσουμε στο να δοθούν πλέον σε ιδιώτες οι παραλίες αυτές.

Νομίζω υπήρξε μία ταύτιση απόψεων με τον κ. Παπανδρέου. Παράλληλα, με το θέμα του Λιβάνου η όποια ανθρωπιστική βοήθεια που μας ζητήθηκε και από τον Πρόεδρο, θα δοθεί, ακόμα και σε επίπεδο φιλοξενίας αν χρειαστεί προσφύγων, παιδιών και για άλλα πράγματα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Αττικής θα συνδράμει».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνει η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής για τους ελεύθερους χώρους, τις παραλίες, «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι, ότι ο ελεύθερος και δημόσιος χώρος είναι κοινωνικό αγαθό, στον οποίο πρόσβαση έχουν όλοι οι πολίτες.

Σε όλους τους χώρους δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση του πρασίνου, με στόχο το διπλασιασμό του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο μέσα σε μία 5ετία. Και βεβαίως θεωρούμε, ότι βασική λύση θα είναι να αποκεντρώσουμε πια εξουσίες και πόρους, αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση, να δώσουμε τα εφόδια στην Αυτοδιοίκηση για να μπορεί να διαχειριστεί πια την καθημερινή ζωή των πολιτών».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή