Διαστημική Κατασκήνωση στην Πάτρα: «Από τους Αργοναύτες στους Αστροναύτες»

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2006 17:58
A- A A+

Τα εγκαίνια των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ), στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Πάτρας, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

Αύριο η Υπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της διαστημικής κατασκήνωσης «ESA Space Camp 2006» που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στη χώρα μας στο Ρίο της Πάτρας από 18 έως 31 Ιουλίου, με αφορμή την πρόσφατη ανακήρυξη της Ελλάδας ως επισήμου μέλους της ESA.

Η αυριανή εκδήλωση που χαρακτηρίζεται ως η «Ημέρα Αστροναυτών», θα περιλαμβάνει και συνομιλία της Υπουργού και παιδιών της κατασκήνωσης μέσω δορυφορικής σύνδεσης από το Ρίο της Πάτρας με τον αστροναύτη της ESA Τόμας Ράιτερ και το πλήρωμα του ISS (International Space Station).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τη Διεύθυνση mms://rts.sch.gr/spaceCamp , κατά τις ώρες 10.00 – 12.40, 14.00 – 16.00 και 21.00 – 22.40.

Η διαστημική κατασκήνωση με θέμα "Από τους Αργοναύτες στους Αστροναύτες: ένα ταξίδι ανακάλυψης" φιλοξενεί 150 παιδιά εργαζομένων της ESA από όλη την Ευρώπη, ηλικίας 8-17 ετών και διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, την Ενωση Ελλήνων Φυσικών και το Ιδρυμα Ευγενίδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει πλήθος πειραμάτων και δραστηριοτήτων επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το «άγνωστο» διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή