ΚΚΕ: «Οχι» στην πολιτική των ίσων αποστάσεων

Ανακοίνωση - καταδίκη της σφαγής στην Κανά
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2006 09:46
A- A A+

«Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό και κατηγορηματικό τρόπο την νέα εγκληματική σφαγή από τον ισραηλινό στρατό 65 παιδιών και γυναικών στην πόλη Κανά», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ζητά επίσης «να τερματιστούν αμέσως οι εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του λαού του Λιβάνου χωρίς όρους. Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να απαιτήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που είναι μη μόνιμο μέλος και στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την καταδίκη του για τη σφαγή αμάχων».

Παράλληλα, το ΚΚΕ καλεί και τα άλλα κόμματα «να δραστηριοποιηθούν άμεσα και να εγκαταλείψουν τις “ίσες αποστάσεις” ανάμεσα στον θύτη και το θύμα».

Τέλος, το ΚΚΕ χαιρετίζει «την απόφαση της κυβέρνησης του Λιβάνου να μην κάνει δεκτή την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στο Λίβανο λόγω της προκλητικής στάσης των ΗΠΑ στην υποστήριξη των σφαγών από το Ισραήλ καθώς επίσης και την απόφαση της Λιβανέζικης κυβέρνησης να καταγγείλει το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή