Europa League: Στον τελικό η Ατλέτικο Μαδρίτης

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 00:09
UPD:00:26
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η πρώτη φιναλίστ του τελικού του Europa League, που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στο Stade de Lyon.

Οι «ροχιμπλάνκος» επιβλήθηκαν 1-0 της Άρσεναλ με το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, στο «Wanda Metropolitano» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Εμιρέιτς» εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Εκεί όπου θα συναντήσουν το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Σάλτσμπουργκ και στην Μαρσέιγ, οι οποίες παίζουν την παράταση μετά το 2-0 των Αυστριακών (με το ίδιο σκορ είχαν επικρατήσει οι Γάλλοι στο «Βελοντρόμ»).

O Αρσέν Βενγκέρ στο 250ό του ματς στον πάγκο των «κανονιέρηδων» δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό κι ως εκ τούτου ο Αλσατός τεχνικός θα αποχωρήσει σε λίγο καιρό από το «τιμόνι» της χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο στα 21 χρόνια που βρέθηκε στο Λονδίνο.

Με την 5η σερί εντός έδρας νίκη της στα πέντε τελευταία ματς της διοργάνωσης η ομάδα του (τιμωρημένου) Ντιέγκο Σιμεόνε θα επιδιώξει να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά μετά από 8 χρόνια (το είχε καταφέρει τη σεζόν 2009/2010 απέναντι στην Φούλαμ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ατλέτικο προκρίνεται σε τρίτο ευρωπαϊκό τελικό την τελευταία επταετία (προηγήθηκαν οι δυο στο Champions League).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις