Σάκοτα: «Έχουμε υποχρέωση κι ευθύνη απέναντι στον κόσμο»

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 15:17
UPD:19:20
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Αποφασισμένοι να περάσουν το εμπόδιο της Μούρθια για να βρεθεί η ΑΕΚ στον τελικό του Basketball Champions League είναι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της Ένωσης.

Ένα 24ωρο πριν την έναρξη του Final 4 της Αθήνας (ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή) έγινε σήμερα η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο Ντράγκαν Σάκοτα στάθηκε στην υποχρέωση που αισθάνονται οι παίκτες του απέναντι στον κόσμο για να περάσουν στον καταληκτικό αγώνα, αναγνωρίζοντας παράλληλα το ποσό δυνατή ομάδα είναι η Μούρθια.

Το ματς της Ένωσης με τους Ισπανούς είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21:30, ενώ θα προηγηθεί ο πρώτος ημιτελικός, ανάμεσα στην γαλλική Μονακό και στη γερμανική Λούντιβιχσμπουργκ (18:30).

Αφού ο Σάκοτα επισήμανε ότι η χρονιά δε ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ, συνέχισε: «Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν και οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές στην Ελλάδα, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες.

Όταν ανέλαβα, έπρεπε η ομάδα να πάρει πολλά ματς και μάλιστα σε κάποια αυτό συνέβη με καλάθι της τελευταίας στιγμής. Και η Μούρθια, όμως, προκρίθηκε με συναρπαστικό τρόπο στο φάιναλ φορ. Κάθε αγώνας είχε ένταση.

Ίσως αυτός είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να προχωρήσεις, να επιτύχεις τελικά. Εμείς είχαμε άλλο τρόπο να φτάσουμε στο φάιναλ φορ.

Στο τέλος, το μπάσκετ είναι φάιναλ φορ. Είμαστε εδώ, έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση και ευθύνη τώρα απέναντι στους φιλάθλους μας. Σεβόμαστε τους άλλους αντίπαλους. Είναι και οι τρεις πολύ καλοί».

Πρόσθεσε ακόμη: «Όλοι μπορούν να βρουν πόσα τρόπαια έχει κατακτήσει η ΑΕΚ στην ιστορία της. Δεν είναι μόνο το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1968, αλλά και το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000.

Της παρέχεται η ευκαιρία τώρα για μια καλή συνέχεια. Πέρα από το όνειρο του φάιναλ φορ, η ΑΕΚ κατέκτησε φέτος και το Κύπελλο Ελλάδας και οι στόχοι είναι να ανεβαίνουμε όλο και πιο ψηλά».

Το λόγο πήρε ο προπονητής της Μπούρια, Ιμπον Ναβάρο: «Θα είναι μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Νομίζω πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Θα είναι γεμάτο το γήπεδο από τους φιλάθλους της ΑΕΚ, αλλά κι εμείς είμαστε μία μαχητική και συμπαγής ομάδα και θα ανταπεξέλθουμε. Δεν έχουμε εμπειρία, αφού ο Μπραντ Ολεσον είναι ο πιο έμπειρος παίκτης, αλλά είμαι αισιόδοξος».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λούντβιχσμπουργκ, Τζον Πάτρικ, επισήμανε: «Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια στις 19 Σεπτεμβρίου, με πολλές προπονήσεις, αγώνες. Καταφέραμε να μείνουμε συμπαγείς, να προκρινόμαστε και θέλω να απονείμω τα εύσημα στην ομάδα μου γι’ αυτό. Μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί και ειδικά τώρα εδώ, στο φάιναλ φορ, στην Αθήνα».

Τελευταίος μίλησε ο προπονητής της Μονακό, Zβέζνταν Μίτροβιτς: «Το ρόστερ είναι εξαιρετικό. Έχει γίνει συστηματική δουλειά. Θα έλεγα πάντως πως δεν υπάρχει σούπερ σταρ στην ομάδα μας. Στηριζόμαστε στην ομαδική δουλειά. Ήταν μια μακρά σεζόν για την ομάδα μου, χρειάστηκε πολλή δουλειά. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή για την καριέρα των παικτών να παίξουν μπροστά σε 18.000 κόσμο διεκδικώντας το τρόπαιο».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις