Σύντομα πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αλβανία για εργασιακά

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2006 17:29
A- A A+

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να οργανώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σχέσεις των δύο χωρών όταν μάλιστα ένας πολύ μεγάλος αριθμός Αλβανών υπηκόων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν πρωτόκολλα συνεργασίας και συμφωνία σε ό,τι αφορά στους εποχιακούς υπαλλήλους.

Εκείνο το οποίο συμφωνήσαμε είναι να προχωρήσουμε στην σύναψη ενός νέου πρωτοκόλλου συνεργασίας το οποίο θα συμπεριλάβει όλα τα προηγούμενα, κατά τρόπο συστηματικό, καλύπτοντας μάλιστα όλα τα θέματα που προέκυψαν κατά το τελευταίο διάστημα. Με πολύ μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση την οποία μου έκανε ο κύριος συνάδελφος να επισκεφθώ τα Τίρανα», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του Κόστα Μπάρκα.

Σε ερώτηση για το αν θα διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης πράσινης κάρτας ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε καταφατικά. «Βούληση της χώρας μας είναι πραγματικά, εφαρμόζοντας τη ελληνική νομοθεσία, να δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία πολλών Αλβανών υπηκόων οι οποίοι ζούνε, εργάζονται, ευημερούν και προκόβουν στη χώρα μας. Η χώρα μας θέλει τους μετανάστες, είναι σημαντική η συμβολή τους στην οικονομική πρόοδο και θέλουμε πραγματικά να βάλουμε ένα τέλος σε μια εποχή κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε πολύς κόσμος. Σήμερα, εκτιμούμε ότι 600.000 Αλβανοί υπήκοοι εργάζονται στη χώρα μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή