Ελληνική αποστολή στη Λ.Δ. του Κογκό στο πλαίσιο της «Eurofor RD Congo»

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2006 14:04
A- A A+

Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε προχθες, 30 Ιουλίου, με προορισμό τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Eurofor RD Congo».

Η αποστολή του Ελληνικού C-130 στο Κονγκό έγινε δεκτή από την ελληνική κυβέρνηση, κατόπιν αιτήσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με σκοπό την ενίσχυση της δύναμης ταχείας αντίδρασης MONUC (UN Organization Mission In The Democratic Republic Of Congo) κατά τη διάρκεια των προεδρικών Εκλογών στη χώρα αυτή.

Η MONUC, δύναμη του ΟΗΕ αποτελούμενη από 16.700 άτομα, έχει αναπτυχθεί στο Κονγκό από τον Αύγουστο του 2003 στο πλαίσιο του άρθρου 7 του ΟΗΕ, με αποστολή την αποτροπή ένοπλων ταραχών και τη διαφύλαξη της μετεκλογικής σταθερότητας στην περιοχή.

Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 25 άτομα (πληρώματα, τεχνικούς, γιατρό) θα παραμείνει στην περιοχή των επιχειρήσεων για 45 ημέρες.

Βάσεις της ελληνικής αποστολής θα είναι τα διεθνή αεροδρόμια Libreville στη Γκαμπόν και N’ Djili στην Kινσάσα, απ’ όπου θα εκτελεί αποστολές τακτικών αερομεταφορών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή