Δικαιωμένος νιώθει ο Τραμπ από τις εξελίξεις στην Κορέα

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 18:54
UPD:28/04/2018 15:39
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Δικαιωμένος νιώθει ο Ντόναλντ Τραμπ από τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο, μετά τη συνάντηση κορυφής των Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε Ιν, θεωρώντας ότι έχει συμβάλει σε πρόοδο την οποία κανένας δεν περίμενε όταν ο ίδιος ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δήλωσε ότι αναμένεται να συναντηθεί σύντομα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας σε μια προσπάθεια που στοχεύει στην αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και διατύπωσε την ελπίδα ότι θα φθάσει εκείνη η ημέρα όπου η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα μπορούν να ζουν μαζί ειρηνικά.

EURONEWS

Μιλώντας σε Αμερικανούς αθλητές που συμμετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε και στη συνάντηση των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας, εκτιμώντας ότι οι δύο πλευρές «μπορούν κάποια στιγμή να ζήσουν αρμονικά, ειρηνικά και σε ευημερία».

«Φαίνεται πως θα μπορούσε να συμβεί», συμπλήρωσε.

«Όταν ξεκίνησα, ο κόσμος έλεγε ότι ήταν αδύνατο. Έλεγαν ότι υπήρχαν μονάχα δύο εναλλακτικές: ας τους αφήσουμε να έχουν ό,τι έχουν ή να πάμε σε πόλεμο. Και τώρα διαθέτουμε μια πολύ καλύτερη εναλλακτική η οποία δεν θεωρείτο από κανέναν ούτε καν πιθανή», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή