Την απόσυρση παρτίδων επικίνδυνων προϊόντων ζήτησε ο ΕΦΕΤ

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 15:29
UPD:15:31
A- A A+

Τη διακίνηση παστελιού, που περιέχει ποσότητα αραχίδων, και ξυδιού που περιέχει ποσότητα θειωδών μεγαλύτερη των 10 mg/l, χωρίς να αναγράφονται στη συσκευασία, διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ, μέσω του Προγράμματος Παρακολούθησης Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων, του Επίσημου Ελέγχου Τροφίμων Έτους 2006.

Το δείγμα παστελιού παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε από την Ελληνική εταιρεία «CRETA MEL ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΕΛΙΟΥ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» και διανεμήθηκε από την ελληνική εταιρεία «Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ», με την ονομασία «Sesame Bar Kazino Honey Snack, Παστέλι» και ημερομηνία λήξης 09/08/2007.

Το δείγμα ξυδιού παρασκευάστηκε και εμφιαλώθηκε από την ελληνική εταιρεία «ΠΑΡΟΣ - Κ. ΣΙΦΝΑΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», με την ονομασία «Ξύδι Πάρος Σιφναίου - Γνήσιο ξύδι Ελληνικό προϊόν αμπέλου» και ημερομηνία εμφιάλωσης 11/04/2006.

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε άμεσα τις εταιρείες παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης των προϊόντων, από τις οποίες απαίτησε την απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απόσυρσης των εν λόγω παρτίδων.

Συστήνεται σε όσους καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε αραχίδες, ή σε θειώδη να μην καταναλώσουν τις συγκεκριμένες παρτίδες των εν λόγω προϊόντων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή