Δριμεία επίθεση Αθανασάκη στην κυβέρνηση για τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 16:17
A- A A+

Η κυβέρνηση αντί να απολογείται για τις βαριές ευθύνες της στη διαχείριση της ολυμπιακής κληρονομιάς και τη μη αξιοποίηση και την εγκατάλειψη και εγκαταστάσεων, δύο χρόνια μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνει εορτασμό για την επιτυχία τους. Αυτή η πολιτική ανεπάρκεια και αποτυχία αποδεικνύει πεντακάθαρα στον κάθε καλόπιστο πολίτη τα όρια και τις δυνατότητες του κυβερνητικού σχήματος και του πρωθυπουργού.

Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε χθες (1η Αυγούστου) το υπουργείο Πολιτισμού για τη δεύτερη επέτειο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, το παράκτιο μέτωπο από το ΣΕΦ μέχρι το Δέλτα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στην ιστορία των Αγώνων αστική ανάπλαση, έχει ξαναγίνει σκουπιδότοπος, η ακτή είναι παράνομα περιφραγμένη από το ίδιο το κράτος, και οι αθλητικές εγκαταστάσεις ερμητικά κλειστές για να μην «μολυνθούν» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- από τους αθλούμενους νέους και τις νέες, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σαν δήθεν δυσβάστακτο κόστος συντήρησης.

Όσον αφορά την έκταση του πρώην Ιπποδρόμου, ο κ. Αθανασάκης επισημαίνει πως δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί ούτε η μελέτη διαμόρφωσής της και αντί έχει διαμορφωθεί σε ένα μεγάλο πάρκο, παραμένει μια αναξιοποίητη αλάνα.

Παράλληλα, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό παραμένουν κλειστές, όπως και το ιστιοπλοϊκό κέντρο στον ¶γιο Κοσμά που κατασκευάσθηκε για να γίνει μια μεγάλη μεταολυμπιακή μαρίνα. Κλειστά παραμένουν και το ολυμπιακό κέντρο στα Λιόσια, αλλά και το ολυμπιακό κωπηλατικό κέντρο στο Σχοινιά, χωρίς κάποια ανακοίνωση για το τι θα γίνει.

Εξάλλου, στο Γουδή, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, οι ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις αντί να παραχωρηθούν στο Δήμο Αθηναίων για την άθληση των νέων δόθηκαν σε ιδιώτες για πολιτιστικές εκδηλώσεις και κέντρα διασκέδασης. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, τα σχέδια για ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή έχουν εγκαταλειφθεί και η Κυβέρνηση επιχείρησε να διαμορφώσει ένα πλαίσιο εμπορικών χρήσεων στην περιοχή ερήμην του Οργανισμού της Αθήνας.

«Οι πολίτες τώρα γνωρίζουν» -καταλήγει ο κ. Αθανασάκης- «ότι διαθέτουν πλέον έναν Πρωθυπουργό που δυόμισι χρόνια τώρα δεν έχει αφιερώσει ούτε μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα θέματα της μεταολυμπιακής αξιοποίησης, ούτε μια κυβερνητική σύσκεψη για το μεταολυμπιακό σχεδιασμό και το κυκλοφοριακό, ούτε μια συνεδρίαση για τα μητροπολιτικά πάρκα στο Γουδή και στο Ελληνικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή