ΠΑΣΟΚ: Πρωτοβουλία για τη στήριξη και φιλοξενία προσφύγων από τον Λίβανο

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2006 17:28
A- A A+

Ο Τομέας Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνδράμει στο ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων από τον Λίβανο.

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» προσέφερε το δίκτυο των 1.200 Εθελοντών Διαδικτύου προκειμένου να πολλαπλασιαστούν οι επαφές για την συγκέντρωση ιατρικών προμηθειών άμεσης ανάγκης. Επίσης, σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων» εξασφάλισε νοσηλεία για έξι νεφροπαθείς μέσω της «Μέριμνας Ζωής» καθώς και χώρους φιλοξενίας στην Αττική για 30-50 πρόσφυγες. Μέσω, δε, του δικτύου εθελοντών του Τομέα εξασφάλισε αριθμό γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων διαθέσιμων να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους φιλοξενούμενους.

Απευθύνθηκε σε περιφερειακές και δημοτικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζοντας προσφορά 30 -έως σήμερα-, μελών και φίλων του Κινήματος να φιλοξενήσουν αντίστοιχο αριθμό οικογενειών, αρχικά για 1-2 μήνες. Επιπρόσθετα, αποδέχθηκε προσφορές φιλοξενίας από ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων ανά την χώρα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και έπειτα.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του Τομέα προετοιμάζει επίσκεψη στον Λίβανο για αμεσότερη εκτίμηση των αναγκών του πληθυσμού στην εμπόλεμη περιοχή.

Το ΠΑΣΟΚ προσκαλεί όσους διατίθενται να προσφέρουν φιλοξενία σε πρόσφυγες από τον Λίβανο, ή άλλη βοήθεια, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210.3890130-2 ή ηλεκτρονικά στο [email protected] .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή