Μ. Βαρβιτσιώτης: «Στο πόδι» η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το άσυλο

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 19:01
UPD:19:02
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
A- A A+

Για προχειρότητα του σχεδίου νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και για πολιτική ατολμία της κυβέρνησης στη συνολική διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, έκανε λόγο σε παρέμβαση του στη Βουλή ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι συμπληρώνονται εννέα μήνες από τότε που προαναγγέλθηκε από την κυβέρνηση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σε πολλά σημεία είναι πρόχειρα γραμμένο.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύθηκε τα «δύο χρόνια νηνεμίας», προκειμένου να εξομαλύνει την κατάσταση στα νησιά, με αποτέλεσμα σήμερα που οι ροές αυξάνονται «να έχει καταφέρει με τις επιλογές της να είναι ανοιχτά και τα δύο μέτωπα, και του Έβρου και των νησιών».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως είναι αναγκαία η αξιοποίηση του νομικού οπλοστασίου, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της χώρας για την επιστροφή  παράνομων μεταναστών.

«Στηρίζουμε την Κοινή Δήλωση  και πιστεύουμε σε αυτήν την πολιτική. Χρειάζεται, όμως, εντατικοποίηση της πολιτικής των επιστροφών, καθώς δεν αρκούν μόνο οι οικειοθελείς επαναπατρισμοί μεταναστών», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή