Τραμπ ενώπιον Μακρόν: «Καταστροφή» η συμφωνία με το Ιράν

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 17:46
UPD:17:52
REUTERS/JOSHUA ROBERTS
A- A A+

«Καταστροφή» χαρακτήρισε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώπιον του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον.

«Ωστόσο θα τη συζητήσουμε», τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, χαρακτηρίζοντας επίσης τη συμφωνία ως «παραφροσύνη».

Ο κ. Τραμπ απείλησε ακόμη την Τεχεράνη ότι, εάν αρχίσει εκ νέου και χωρίς περιορισμούς το πυρηνικό του πρόγραμμα, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει θα είναι «μεγαλύτερα από οποτεδήποτε στο παρελθόν».

Η συμφωνία των 5 χωρών - μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία και Κίνα) συν τη Γερμανία με το Ιράν αφορά τον χαρακτήρα των πυρηνικών δραστηριοτήτων της Ισλαμικής Δημοκρατίας και αποκλείει κάθε κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Ο κ. Τραμπ επετίθετο κατά της συμφωνίας ήδη από την περίοδο που ήταν υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ και συνέχισε τη ρητορική του για το θέμα και μετά την ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή