Ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία 30χρονου στη Δάφνη το 2013

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 17:31
UPD:17:32
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το 2013 στη Δάφνη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορουμένους και ποινή κάθειρξης 12 ετών για το αδίκημα της ληστείας.

Με το άκουσμα της απόφασης, οι συγγενείς των κατηγορουμένων ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ στράφηκαν κατά των δικαστών και των γονέων του θύματος.

Η δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη είχε χαρακτηριστεί ως «έγκλημα μέσω Facebook». Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση η 27χρονη κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να «ψάρεψε» το θύμα μέσω του διαδικτύου.

Μετά του έκλεισε ραντεβού στο σπίτι του στη Δάφνη και στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα στους τρεις συνεργούς της, οι οποίοι τον φίμωσαν και τον έδεσαν με μονωτική ταινία πολλές φορές στον λαιμό, τα χέρια και τα πόδια. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αφαίρεσαν από το διαμέρισμα του θύματος 139.000 ευρώ και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Τον άτυχο 30χρονο είχαν βρει οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα.

Η απολογία της 27χρονης

Στην απολογία της η κατηγορούμενη είχε υποστηρίξει  ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου, ενώ παραδέχτηκε ότι βοήθησε τους τρεις συγκατηγορουμένους της να μπουν στο σπίτι για να κλέψουν.

«Ναι, βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα στο διαμέρισμά του. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δεν θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στον φόνο. Δεν ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δεν θα με συγχωρήσουν».

Η 27χρονη, η οποία είχε αποφυλακιστεί μετά από κράτηση πλέον των τριών χρόνων, με βάση τις διατάξεις του «νόμου Παρασκευόπουλου», μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου θα οδηγηθεί εκ νέου στην φυλακή.

Είχε προηγηθεί γενικότερη τοποθέτηση του εισαγγελέα της έδρας για αποφυλακισθέντες με βάση τον συγκεκριμένο νόμο: «Είναι ευθύνη της πολιτείας το ότι κηδεύτηκε το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο ο επιχειρηματίας από την Κηφισιά. Το αστυνομικό δελτίο λέει ότι αποφυλακισθέντες τέτοιου τύπου έπιασαν δουλειά... Είμαι υποχρεωμένος να πω στο δικαστήριο ότι πρέπει να απορριφθούν ένα προς ένα τα ελαφρυντικά», είπε ο εισαγγελέας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή