Ευχαριστήρια επιστολή Μπους στον Τάσσο Παπαδόπουλο

«Γέφυρα Σωτηρίας» για 53.000 ανθρώπους η Κύπρος
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2006 17:55
A- A A+

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, απέστειλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους. Στην επιστολή ο αμερικανός πρόεδρος ευχαριστεί τον πρόεδρο Παπαδόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρθηκε σε αμερικανούς υπήκοούς που απομακρύνθηκαν από το Λίβανο μέσω Κύπρου.

«Εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζω τις ευχαριστίες μου για τη βοήθεια που η Κυπριακή Δημοκρατία πρόσφερε σε περισσότερους από 13.000 Αμερικανούς, οι οποίοι διακινήθηκαν μέσω Κύπρου μετά την αναχώρησή τους από το Λίβανο. Οι πράξεις καλοσύνης που αξιωματούχοι της Κυβέρνησής σας και ο κυπριακός λαός επέδειξαν, υπογράμμισαν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των λαών μας», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος Μπους.

«Προσβλέπω σε μια συνεχή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει η επιστολή.

Την ίδια ώρα ξένες κυβερνήσεις και διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκάλεσαν την Κύπρο «Γέφυρα Σωτηρίας», για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε στην εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων από τον Λίβανο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, γύρω στα 53.000 άτομα έχουν διαφύγει την κόλαση του πολέμου στο Λίβανο μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας της για την «αξιοσημείωτη συνεργασία» μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας για την απομάκρυνση ξένων υπηκόων από το Λίβανο. Η κ. Ράις εξέφρασε τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα, όταν στάθμευσε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθ'οδόν προς τη Μέση Ανατολή.

Ειδική μνεία στην Κύπρο, τις υπηρεσίες που προσφέρει και το ρόλο που διαδραματίζει στην κρίση στην περιοχή, έκανε και ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια, σε παρέμβασή του σε συνεδρία του Συμβουλίου.

Εξάλλου, η υπουργός ¶μυνας της Γαλλίας, Μισιέλ Αλιότ Μαρί, διαβίβασε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τις ευχαριστίες της κυβέρνησής της για τη βοήθεια που προσφέρει η Κύπρος σε Γάλλους και άλλους πολίτες που εγκαταλείπουν το Λίβανο.

Τέλος, ο βρετανός Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο εξέφρασε ευχαριστίες για την «εξαιρετική υποστήριξη» που παρέχουν οι κυπριακές Αρχές προς τη Βρετανία στη διάρκεια της συνεχιζόμενης κρίσης στο Λίβανο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή