Αλ. Τσίπρας: Απορρίπτουμε τους απαράδεκτους συμψηφισμούς του Ερντογάν

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 14:23
UPD:14:33
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη συντομότερη δυνατή επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που απέρριψε τις «απαράδεκτες» προϋποθέσεις και συμψηφισμούς που έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος τον οποίο και κάλεσε να δείξει και έμπρακτα τον σεβασμό του στο διεθνές δίκαιο. 

Μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για νευρικότητα της Τουρκίας και διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και με αυξημένο κύρος και αξιοπιστία έχει καταφέρει να αξιοποιήσει στο έπακρο τη θέση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς για να στηρίξει τις δίκαιες θέσεις της».

Αναφέρθηκε στην έμπρακτη υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα στο θέμα της «απαράδεκτης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Υπενθύμισε ότι η Τουρκία γνωρίζει καλά ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα που επιθυμεί την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και διαλόγου και αποτελεί και τον ποιο θερμό υποστηρικτή της ευρωπαικής της πορείας». Ωστόσο, όπως είπε οι επιλογές της Τουρκίας δείχνουν μία ταλάντευση σε σχέση με αυτόν τον στόχο.

Η ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ

Η Τουρκία κατά τον κ. Τσίπρα «φλερτάρει με την ιδέα της απομάκρυνσης από την ευρωπαϊκή της στόχευση» εξέλιξη που «δεν είναι καλή ούτε για την Τουρκία ούτε για την Ελλάδα ούτε για την ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν και το σκέλος για την ειρηνική συνεργασία με την Ελλάδα τόνισε ότι «θα πρέπει να συνοδεύονται από έμπρακτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και οι συμψηφισμοί και τα καλέσματα ανταλλαγής δεν χωρούν σε αυτό το πλαίσιο».

«Κρατάμε την διακηρυγμένη δέσμευση της Τουρκίας στο κράτος δικαίου και αναμένουμε τη συντομότερη δυνατή επιστροφή των στρατιωτικών και απορρίπτουμε με σαφή τρόπο απαράδεκτες προϋποθέσεις και συμψηφισμούς» σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή