Χεζμπολάχ: Καμία κατάπαυση του πυρός αν δεν φύγουν όλοι οι Ισραηλινοί από το Λίβανο

Στα 200 δολ το πετρέλαιο αν υπάρξουν κυρώσεις σε βαρος του Ιράν, προειδοποιεί η Τεχεράνη
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2006 18:31
A- A A+

Καμία κατάπαυση του πυρός αν δεν αποχωρήσει από το έδαφος του Λιβάνου και ο τελευταίος ισραηλινός στρατιώτης. Αυτό διεμήνυσε αξιωματούχος της Χεζμπολάχ σε δηλώσεις του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

«Δεν θα αποδεχτούμε να παραμείνει στο λιβανικό έδαφος ούτε ένας ισραηλινός στρατιώτης...Οι λιβανικός λαός δεν θα ενδιαφερθεί για κατάπαυση του πυρός εάν έστω και ένας στρατιώτης παραμείνει στο λιβανικό έδαφος ούτε καν και σε ένα μέτρο του λιβανικού εδάφους», τόνισε ο Χουσείν Ραχάλ, υπεύθυνος του τμήματος Πληροφόρησης του λιβανικού σιιτικού κινήματος.

Ο Ραχάλ ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ επιθυμεί «διακοπή της επίθεσης σε μια έννοια μεγαλύτερη από αυτήν της κατάπαυσης του πυρός. Μια διακοπή της επίθεσης σημαίνει αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής από το έδαφός μας. Αλλως, η κατάπαυση του πυρός δεν έχει καμία σημασία», κατέληξε.

Στα 200 δολ το πετρέλαιο αν υπάρξουν κυρώσεις σε βαρος του Ιράν

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων του Ιράν, Μανουσέχρ Μοχαμαντί, η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μπορεί να φτάσει και τα 200 δολάρια το βαρέλι, αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. «Η πρώτη συνέπεια αυτών των κυρώσεων (σε βάρος του Ιράν) θα είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου περίπου στα 200 δολάρια το βαρέλι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή