Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Με μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις η ομιλία Αλ. Τσίπρα

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 09:27
UPD:09:29
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, την Τουρκία, τα Σκόπια, τους δανειστές, τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και το εσωτερικό του κόμματός, αναμένεται να στείλει σήμερα στη μία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία περίοδο που η ανησυχία για την πορεία των εθνικών θεμάτων αλλά και την πορεία της οικονομίας και την επικείμενη συμφωνία με τους θεσμούς αγγίζει το κατακόρυφο και έχει προκαλέσει έντονη κινητικότητα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να πείσει ότι η κυβέρνηση δεν είναι ασταθής και ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς προχωρά κανονικά και εντός χρονοδιαγράμματος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, θα επαναλάβει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα πει για μία ακόμα φορά ότι η ελληνική οικονομία βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο και η συμφωνία που θα υπογραφεί θα αποτελεί εγγύηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, θα απορρίψει την επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου από 1/1/2019 και θα διατηρήσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία υπέρ της υλοποίησης των «αντίμετρων».

Θα εξαπολύσει έντονη επίθεση εναντίον του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο θα επιχειρήσει για άλλη μία φορά να συνδέσει με τη δράση μεγάλων συμφερόντων, ενώ θα αμφισβητήσει την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ δέκα και πλέον ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να εμφυσήσει αισιοδοξία στους βουλευτές του. Παράλληλα, θα επιχειρήσει να συντηρήσει ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας με το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας για την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης με προοδευτικό πρόσημο, αλλά και προοδευτική διακυβέρνηση την επομένη των εκλογών. 

Ο Πρωθυπουργός θα επαναλάβει τα όσα είπε χθες ως απάντηση στον Ερντογάν και την κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες και θα θέσει για άλλη μία φορά το πλαίσιο στο οποίο η κυβέρνηση συζητά λύση του ονοματολογικού των Σκοπίων.   

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να προτάσσει την έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος, παράλληλα με την υπογραφή της συμφωνίας – πακέτο (μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ανάπτυξης και διευθέτησης χρέους) έναντι των διεκδικήσεων για αλλαγή του μείγματος πολιτικής που προτείνει η εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία ζητά επαναδιαπραγμάτευση για τη μείωση των συντάξεων, του αφορολόγητου, τα υψηλά πλεονάσματα 3,5% κλπ.

Στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν με αμηχανία και μεγάλη ανησυχία τις διαφωνίες των θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα, τα σενάρια για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή του και την επιμονή του Βερολίνου κατά της πρότασης της Γαλλίας για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή