Συμφωνία του Παρισιού: Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ καλύπτει τις υποχρεώσεις των ΗΠΑ

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 07:29
UPD:11:53
EPA/DREW ANGERER / POOL
A- A A+

Τις οικονομικές υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει οι ΗΠΑ προ της αποχώρησής τους από τη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προτίθεται να καλύψει ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Μπλούμπεργκ προσφέρει 4,5 εκατ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στις υποχρεώσεις των ΗΠΑ για αυτήν τη χρονιά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο κ. Μπλούμπεργκ δήλωσε πως ελπίζει μέχρι του χρόνου να αλλάξει γνώμη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ, ο οποίος την περασμένη χρονιά απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.

EURONEWS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Bloomberg Philanthropies -φιλανθρωπικής οργάνωσης που έχει ιδρύσει ο κ. Μπλούμπεργκ- ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης θα συνεχίσει να προσφέρει χρήματα υπέρ της Συμφωνίας του Παρισιού, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ παραμείνουν εκτός αυτής.

«Το ίδρυμά μας θα τηρήσει την υπόσχεση να καλύπτει τυχόν περικοπές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη χρηματοδότηση δράσεων του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή», σημειώνεται στη ανακοίνωση της Bloomberg Philanthropies.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή