Μεξικό: Μαθήτρια ετών 96

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 09:29
UPD:15:58
afpes
A- A A+

Ένα από τα όνειρά της, να γίνει δεκτή στο Λύκειο, πραγματοποίησε μία γυναίκα 96 ετών στο Μεξικό, η οποία στοχεύει ακόμη ψηλότερα, επιθυμώντας να γίνει βρεφονηπιοκόμος.

Αν και έμαθε να γράφει και να διαβάζει μόλις προ τεσσάρων ετών, η Γκουανταλούπε Παλάσιος δεν δίστασε να φορέσει τη στολή του σχολείου της (μαύρη φούστα με λευκό μπλουζάκι – αν και πρόσθεσε, σαν δική της πινελιά, ένα ροζ πουλόβερ), προκειμένου να προσέλθει στην πρώτη ημέρα των μαθημάτων, τη Δευτέρα.

Η 96χρονη ξεχώριζε ανάμεσα στους υπόλοιπους μαθητές του Δεύτερου Λυκείου της πόλης Τούστλα Γκουτιέρες, όχι τόσο επειδή θα μπορούσε να είναι γιαγιά τους, αλλά καθώς έδειχνε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη.

Η Παλάσιος μεγάλωσε σε χωριό ιθαγενών, μέσα στη φτώχεια, ενώ από την παιδική της ηλικία βοηθούσε τους γονείς της στα χωράφια αντί να πηγαίνει στο σχολείο.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε έξι παιδιά, ωστόσο για εκείνη το όνειρο δεν έσβησε ποτέ.

Όταν έκλεισε τα 92 της χρόνια, αποφάσισε να μάθει επιτέλους να διαβάζει, χάρη σε ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού. «Τώρα, μπορώ να γράψω ένα γράμμα στους φίλους μου», σχολίασε χαριτολογώντας.

Το 2015 έγινε δεκτή στο δημοτικό και παρακολούθησε εντατικά μαθήματα, ενώ επόμενος στόχος είναι να τελειώσει το λύκειο πριν κλείσει τα 100 και να γίνει βρεφονηπιοκόμος.

Πάντως, ερωτηθείσα αν θα ήθελε να συνεχίσει και στο πανεπιστήμιο, η 96χρονη είπε όχι καθώς, όπως εξήγησε, δυσκολεύεται πλέον να περπατήσει μόνη της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή