Προδόθηκε από τα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός

Η Ρεάλ νίκησε με 89-82 στο ΟΑΚΑ, ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο στην Μαδρίτη
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 23:42
UPD:20/04/2018 00:02
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Τα ριμπάουντ «πρόδωσαν» τον Παναθηναϊκό (18-37) και έδωσαν τη δυνατότητα στην Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατήσει με 89-82 στο ΟΑΚΑ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των play off της Euroleague.

Η μεγαλειώδης εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Απόψε οι «πράσινοι» δεν είχαν συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, κάποια κρίσιμα σουτ δεν μπήκαν, αλλά ο κυριότερος λόγος της ήττας τους ήταν η απώλεια των ριμπάουντ, κυρίως των αμυντικών (13 επιθετικά πήρε η Ρεάλ έναντι 3 των «πρασίνων»).

Πλέον, ο Παναθηναϊκός καλείται την ερχόμενη εβδομάδα, αρχίζοντας από το ματς της Τετάρτης (25/04) στη Μαδρίτη, να κάνει το break και να ξαναφέρει τη σειρά στην Αθήνα, μπροστά στο κοινό του. 

Ο παίκτης - κλειδί για τους Ισπανούς ήταν ο 38χρονος, Φελίπε Ρέγες, ο οποίος έκανε «πάρτι» στην πράσινη άμυνα και με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Άξιος συμπαραστάτης του Ισπανού διεθνούς ήταν ο Αμερικανός, Τζέσι Κάρολ, ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους με 4/6 τρίποντα.

Καθοριστικό ήταν και το τρίποντο του Τόμπκινς περίπου 2 λεπτά πριν το φινάλε, με το οποίο έγινε το 78-83. Ο Μάικ Τζέιμς (20π.) μείωσε σε 80-83, αλλά οι Ισπανοί είχαν 5/6 βολές, εκ των οποίων τις 4 έβαλε ο Λούκα Ντόντσιτς στο φινάλε του αγώνα.

Στο φινάλε με τα νεύρα των παικτών του Παναθηναϊκού να είναι τεντωμένα, δημιουργήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον Ρούντι Φερνάντεθ, ο τελευταίος χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ που ήταν το 5ο του, ενώ αποβλήθηκε ο Κρις Σίνγκλετον επειδή ενεπλάκη, με εναπομείναντα χρόνο 6,9΄΄.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις