Οι ΗΠΑ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2001 08:18
UPD:08:38
A- A A+

Θέμα τρομοκρατίας ανέκυψε αιφνιδίως κατά την επίσκεψη και τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

Το ζήτημα είχε εγερθεί, αλλά σε ήπιους τόνους και σε δεύτερο πλάνο κατά την συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, αλλά φαίνεται πως επανήλθε εντονότερα κατά την συνάντηση και με τον Ελληνο-Αμερικανό διευθυντή της CIA, Τζώρτζ Τένετ.

Οι κύριοι Παπανδρέου και Τένετ, συζήτησαν θέματα επιχειρησιακού χαρακτήρα σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ειδικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και την συνεργασία που αναπτύσσεται για το θέμα αυτό, μεταξύ της Ελλάδας και άλλων επτά χωρών (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Αυστραλία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Τένετ ζήτησε να συμμετάσχουν Αμερικανοί πράκτορες στις έρευνες, τις παρακολουθήσεις, τις ανακρίσεις και τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) από την Ουάσιγκτον, ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει σχετικά τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Την ίδια ώρα, για την τυρομοκρατία, μιλά σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα είναι ιερός φίλος των ΗΠΑ και οι αστυνομικές αρχές των δύο χωρών συνεργάζονται έξοχα σε ευρεία κλίμακα θεμάτων.

Ο κ. Πάουελ δηλώνει όμως απογοητευμένος, από την μη προσαγωγή σε δίκη κανενός υπευθύνου για τις δολοφονίες Αμερικανών στην Αθήνα και ζητά απτά αποτελέσματα, δηλαδή συλλήψεις και διώξεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή