Ο Σπανούλης ήταν μόνος του

Τεράστια νίκη στην παράταση πήρε η Ζαλγκίρις μέσα στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού με 87-78 και προηγείται 1-0 στη σειρά των play offs
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 23:35
UPD:23:40
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη (25π.) δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο πρώτο ματς των play offs της Euroleague.

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με -15 οι Λιθουανοί κατάφεραν να οδηγήσουν το ματς στην παράταση (72-72) και τελικά να επικρατήσουν με 87-78, κάνοντας το μπρέικ μέσα στο ΣΕΦ και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο final 4 του Βελιγραδίου.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής, με τον Ολυμπιακό να «καίγεται» για τη νίκη και την ισοφάριση της σειράς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα κυνηγά ένα θαύμα για να πάει στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» που προηγήθηκαν με +15 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά βρέθηκαν πίσω στην 3η περίοδο με 45-46, κατάφεραν να προηγηθούν ξανά με μεγάλα καλάθια του Σπανούλη, ωστόσο, δεν είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους.

Τα προβλήματα που υπήρχαν πριν το ματς (απών ο Παπανικολάου) κι αυτά που προέκυψαν στη διάρκεια του (τραυματίστηκε ο Μιλουτίνοβ, ο Στρέλνιεκς ήταν ανέτοιμος, ενώ «φορτώθηκαν» γρήγορα με φάουλ οι Ρόμπερτς, Τιλί) δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να πάρει τη νίκη και, πλέον, καλείται να δείξει χαρακτήρα και σε... πρώτη φάση να ισοφαρίσει τη σειρά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν συγκλονιστικός (25 πόντους, 9 ασίστ), αλλά παράλληλα και απελπιστικά μόνος του, δεν μπόρεσε να συνδυάσει τη μεγάλη του εμφάνιση με νίκη της ομάδας του.

Από τους νικητές, που έφτασαν στην 3η νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν και 2η σερί στην παράταση, μετά από το παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο, κορυφαίος ήταν ο Ντέιβις με 21 πόντους, εξαιρετικός και ο Πάνγκος με 20, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Μιλάκνις, ο οποίος στο δεύτερο μέρος πέτυχε 16 πόντους με μεγάλα τρίποντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις