Ανυπέρβλητη αγάπη, αλλόκοτος τρόμος και παθιασμένο δίλημμα

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 09:00
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Πλούσιο είναι το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, γεμάτο με γεύσεις φαντασίας, τρόμου, μυστηρίου, αγάπης, έρωτα, δράσης, μουσικής και διανόησης.

«Το νησί των σκύλων»

Η περιπέτεια φαντασίας κινουμένων σχεδίων του Γουές Άντερσον, με τη μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά, είναι ένας φόρος τιμής στη μεγαλοπρέπεια του ιαπωνικού κινηματογράφου, στην αφοσιωμένη συντροφιά των σκύλων, στον ηρωισμό εκείνων που συνήθως περνούν απαρατήρητοι, στη φύση, στην αποδοχή και, πάνω από όλα, στον «ιερό» δεσμό παιδιού - σκυλιού. Όταν, με προεδρικό διάταγμα, αποφασίζεται να μεταφερθούν όλοι οι σκύλοι μιας πόλης σε μία αχανή χωματερή, ένας δωδεκάχρονος ξεκινά ένα επικό ταξίδι, για να βρει τον αγαπημένο του τετράποδο φίλο.

«Ιστορίες φαντασμάτων»

Ο ορθολογισμός ενός σκεπτικιστή ψυχολόγου δοκιμάζεται, όταν πέφτει στα χέρια του ένας ξεχασμένος φάκελος με τρεις τρομακτικές ιστορίες φαντασμάτων, στο μεταφυσικό θρίλερ τρόμου των Τζέρεμι Ντάισον και Άντι Νάιμαν. Επηρεασμένος από όσα διάβασε, αρχίζει μία έρευνα, για να δώσει λογικές εξηγήσεις σε αυτά τα γεγονότα. Παίζουν οι Άντι Νάιμαν, Μάρτιν Φρίμαν, Πολ Γουάιτχουζ, Άλεξ Λόδερ, Πολ Γουόρεν και Νίκολας Μπερνς.

«Θέλμα»

Ηρωίδα του αισθηματικού θρίλερ φαντασίας του Γιοακίμ Τρίερ είναι μία ντροπαλή θρησκόληπτη κοπέλα με σκοτεινές ανεξήγητες δυνάμεις, οι οποίες αποκαλύπτονται, όταν ερωτεύεται μία συμφοιτήτριά της. Καθώς δεν τολμά να παραδεχτεί τα συναισθήματά της, οι υπερφυσικές της ικανότητες γίνονται όλο και πιο τρομακτικές, με καταστροφικές συνέπειες. Παίζουν οι Έλι Χάρμπο, Κάγια Γουίλκινς, Χένρικ Ράφαλσεν και Έλεν Ντόριτ Πίτερσεν.

«Amityville: Το ξύπνημα»

Μετρώντας πια δέκα ταινίες, ένα από τα πιο διάσημα franchise μεταφυσικών ταινιών τρόμου επιστρέφει πιο τρομακτικό από ποτέ, από τον Φρανκ Χάλφουν, ο οποίος εμπνέεται από τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν πριν σαράντα χρόνια. Μια οικογένεια μετακομίζει σε ένα παράξενο σπίτι, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. Όταν συνειδητοποιούν ότι είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως είναι αργά. Υπάρχει τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση; Παίζουν οι Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις και Τζένιφερ Μόρισον. 

«Το τελευταίο φιλί του Κάιζερ»

Βασισμένο στη νουβέλα του Άλαν Τζούντ, το πολεμικό αισθηματικό δράμα του Ντέιβιντ Λεβό αφηγείται την ιστορία ενός Γερμανού στρατιώτη, ο οποίος αναλαμβάνει την αποστολή να ερευνήσει τον εξόριστο μονάρχη Κάιζερ. Καθώς ψάχνει για στοιχεία, παγιδεύεται σε μια αναπάντεχη και παθιασμένη σχέση με μια από τις καμαριέρες του. Όταν ανακαλύπτει ότι είναι Εβραία, καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πατρίδα και την καρδιά του. Παίζουν οι Λίλι Τζέιμς, Τζέι Κόρτνεϊ, Τζάνετ Μακτίρ, Κρίστοφερ Πλάμερ και Έντι Μαρσάν.

«Καλπάζοντας με το όνειρο»

Στο δράμα της Κλόε Ζάο, ένας νεαρός πρωταθλητής του ροντέο, μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, αναγκάζεται να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά περισσότερο. Όμως, πόσο βαρύ είναι το τίμημα τού να γυρνάς την πλάτη στις επιθυμίες σου; Παίζουν οι Μπράντθ Τζάντρο, Τιμ Τζάντρο, Λίλι Τζάντρο, Κατ Κλίφορντ, Τέρι Ντον Πουριέ και Λέιν Σκοτ.

«Οικογενειακός φίλος»

Μετά από ένα τηλεφώνημα που τον πληροφορεί ότι ο πατέρας του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ, ήταν Καναδός και μόλις πέθανε, ένας 33χρονος αποφασίζει να πάει στην κηδεία του, για να γνωρίσει τους δύο εξ αγχιστείας αδερφούς του, στο δράμα του Φιλίπ Λιορέ. Φτάνοντας, όμως, στον Καναδά, αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή του και βρίσκεται μόνος σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον. Παίζουν οι Πιέρ Ντελαντοσάν, Γκαμπριέλ Αρκάντ και Κατρίν ντε Λεάν.

«Μποέμικη ψυχή»

Το ελληνογαλλικό μουσικό οδοιπορικό του Τόνι Γκατλίφ είναι μια ταινία δρόμου με ηρωίδες μια Ελληνίδα της Διασποράς και μια Γαλλίδα, οι οποίες ψάχνουν τις ρίζες, αλλά και τον προορισμό τους, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα μονοπάτια του ρεμπέτικου και στις διαδρομές των προσφύγων. Παίζουν οι Δάφνη Πατακιά, Σάιμον Αμπκαριάν και Μαρίν Καγιόν.

«Μπλε βασίλισσα»

Γεμάτη ανατροπές, η περιπέτεια δράσης του Αλέξανδρου Σιπσίδη ξετυλίγει τέσσερις εκδοχές μιας ιστορίας, η οποία ξεκινά από τη ληστεία ενός από τα πολυτιμότερα διαμάντια του κόσμου. Ένα παζλ από πολλά κομμάτια, που, όταν ενωθούν, θα αποκαλύψουν την πραγματική αλήθεια. Παίζουν οι Μιχάλης Οικονόμου, Ράσμι Σούκουλη, Τέτη Καλαφάτη, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Ήμμελος, Γιώργος Αδαμαντιάδης, Φωτεινή Λεβογιάννη και Θέμης Πάνου.

«Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο γλυκός μισάνθρωπος»

Ρίχνοντας φως στη ζωή, τη σκέψη και την ψυχή ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες διανοητές, του Κωστή Παπαγιώργη, η Ελένη Αλεξανδράκη δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο συνθέτει το πορτρέτο του φίλου της, μέσα από το έργο του και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον γνώρισαν, τον κατανόησαν, τον θαύμασαν και τον αγάπησαν.

Προτεινόμενα για εσάς