Πασκουάλ: «Η Ρεάλ παραμένει το φαβορί»

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 19:18
UPD:19:19
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Βέβαιος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιδράσει και θα παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην αυριανή δεύτερη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» τόνισε ότι «θέλουμε να νικήσουμε σε όλα τα ματς», ενώ επανέλαβε ότι «λόγω ποιότητας συνεχίζουμε να τους θεωρούμε φαβορί.»

«Δεν πρέπει να κάνουμε... reset, αλλά να συνεχίσουμε έτσι» είπε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός και συνέχισε: «Δεν σταματάς στα πλέι οφ. Κάθε ματς μπορεί να είναι ή να μην είναι διαφορετικό. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Όταν νικάς πρέπει να είσαι δυνατός, να συνεχίζεις έτσι. Όταν χάνεις, πρέπει να δεις τι πρέπει να αλλάξεις.

Πρέπει να μην αλλάξεις νοοτροπία μέσα στα πλέι οφ. Η Ρεάλ έχει μια απίστευτη ομάδα, με ποιότητα και περισσότερη εμπειρία από εμάς. Ξέρω πως θα αντιδράσουν, θα ξεκινήσουν το ματς επιθετικά. Θα είναι έτοιμοι να παίξουν.

Λόγω της ποιότητας συνεχίζουμε να τους θεωρούμε φαβορί. Κάθε ματς θα είναι διαφορετικό. Και οι δύο ομάδες είναι σοβαρές σε άμυνα και επίθεση. Θέλουμε να νικήσουμε σε όλα τα ματς. Θα υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις, αλλά τίποτα ιδιαίτερα περίεργο για τους δύο προπονητές».

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γκιστ είπε: «Πρέπει να καταλάβουμε πως είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και να είμαστε έτοιμοι για την αντίδρασή τους. Πρέπει να σκεφτόμαστε βέβαια και τι θα κάνουμε εμείς, όχι μόνο τι θα κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Το λέω εδώ και καιρό.

Έχουμε τους πιο γρήγορους γκαρντ στην Ευρώπη, με τον Μάικ Τζέιμς και τον Νικ Καλάθη. Δίνουν ρυθμό, έχουν ενέργεια. Έχουμε γρήγορα γκαρντ. Λίγοι στην Ευρώπη μπορούν να μας ματσάρουν.

Είμαστε χαρούμενοι. Μας αρέσει να τρέχουμε. Είμαστε μια αθλητική ομάδα. Έβλεπα το ματς, να δω τι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Είδα πόσο αθλητικοί είμαστε. Ο Κένι Γκάμπριελ μας βοήθησε. Μπορούμε να δυσκολέψουμε κάθε ομάδα».

Τέλος, ο Κένι Γκάμπριελ δήλωσε: «Ξέραμε ότι στο χθεσινό παιχνίδι θα μετρήσει η ενέργεια και αυτό προσπάθησα να φέρω ερχόμενος από τον πάγκο. Κάναμε σπουδαία δουλειά.

Αν έπρεπε να κρατήσω ένα πράγμα από το πρώτο ματς, θα ήταν η άμυνα με την οποία κρατήσαμε μία τέτοια ομάδα κάτω από τους 70 πόντους.

Παίξαμε εκπληκτική άμυνα και αυτό ήταν το ζητούμενο. Πρέπει να παίξουμε με την ίδια ένταση και στο δεύτερο παιχνίδι, για να έχουμε καλές πιθανότητες να φτάσουμε στη νίκη.

Ο Νικ Καλάθης είναι απίστευτος. Το πώς πασάρει την μπάλα είναι τρομερό. Είναι ένας από τους πιο ομαδικούς παίκτες που είχα ποτέ στο πλευρό μου. Δεν φοβάται καθόλου ότι μπορεί να κάνει λάθος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις