Περιφερειακή διάσκεψη για το θέμα του Λιβάνου προτείνει η Σοσιαλιστική Διεθνής

Παπανδρέου: Ευκαιρία για ένα νέο Ελσίνκι, έναν νέο οδικό χάρτη στο Κυπριακό
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2006 21:19
A- A A+

Στα θέματα του Λιβάνου και του Κυπριακού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε στο Ελσίνκι με την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Φινλανδίας και στη συνέχεια με τους υπουργούς Εξωτερικών της Φινλανδίας, Έρκι Τουομιόγια και της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στόρε.

Αναφερόμενος στο Λίβανο, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι η διεθνής κοινότητα αδυνατεί μέχρι σήμερα να πάρει μέτρα, ώστε να υπάρξει άμεση εκεχειρία. Το ψήφισμα -τόνισε- το οποίο συζητείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ φαίνεται ότι δεν ικανοποιεί και χρειάζεται πολιτική βούληση ώστε πράγματι να υπάρξει από όλες τις πλευρές η κατάπαυση του πυρός, η εκεχειρία.

«Εμείς προτείνουμε ως Σοσιαλιστική Διεθνής, να υπάρξει και μια περιφερειακή διάσκεψη για το θέμα του Λιβάνου, αλλά και για τα άλλα θέματα της Μέσης Ανατολής, ώστε να οδηγηθούμε σε μια διπλωματική - πολιτική λύση, για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, γιατί οι στρατιωτικές παρεμβάσεις - επεμβάσεις και λύσεις, δεν είναι τελικά λύσεις. Μόνο οι πολιτικές λύσεις μπορούν να δώσουν μια μόνιμη ειρήνη στη περιοχή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για έναν νέο οδικό χάρτη, ένα νέο Ελσίνκι, που -όπως είπε- «θα ξαναβάλει το Κυπριακό σε μια πορεία επίλυσης σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει η Τουρκία απέναντι στη Ευρωπαϊκή Ένωση και στο μέλος της Ε.Ε. που λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία», σημεώνοντας επίσης ότι αναμένει πρωτοβουλίες από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή