«Δεν υψώσαμε την ελληνική σημαία με πολιτικά κίνητρα»

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 09:43
UPD:09:52
INTIME NEWS/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

«Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ… Ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου» ανέφερε ο Χ. Τσαγαλάς, μιλώντας στον Ant1.

A- A A+

«Δεν είχαμε πολιτικά κίνητρα» δήλωσε ο ένας εκ των τριών νεαρών που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες του Αιγαίου, προσθέτοντας ότι στόχος της ενέργειάς τους δεν ήταν να προκαλέσουν τους Τούρκους.

O ίδιος υποστήριξε ότι τοποθέτησαν σημαίες σε πέντε συνολικά βραχονησίδες. «Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ… Ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Γ. Μπαλταδώρου» ανέφερε ο Χ. Τσαγαλάς, μιλώντας στον Ant1.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «ξεκινήσαμε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στο μικρό Ανθρωποφάγο, μετά στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Τελειώσαμε 4 στις απόγευμα. Το στεφάνι το ρίξαμε στο Πρασονήσι πριν βάλουμε την πρώτη σημαία».

Ο νεαρός υποστήριξε ακόμη ότι «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα πέντε νησιά, δεν είχαν πέσει».

«Δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα, το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα» είπε.

«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς» συνέχισε για να προσθέσει: «Επειδή κάποιοι είπαν ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή των δύο από την πράξη μας, εμείς οι τρεις πάμε στη θέση τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή