Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο

Δήμαρχος Φούρνων στη «Ν»: Την Παρασκευή τρεις κάτοικοι τοποθέτησαν σημαία
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 13:27
UPD:17/04/2018 08:30
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

Ελληνική σημαία η οποία είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα στο Αιγαίο απομακρύνθηκε από άνδρες της τουρκικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι δηλώσεις αναπαράγονται στον ιστότοπο της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βραχονησίδα βρίσκεται ανοικτά των Διδύμων Μιλήτου (Ντιντίμ), κοντά στις τουρκικές ακτές.

«Η Ακτοφυλακή μας έκανε την απαραίτητη παρέμβαση και η σημαία απομακρύνθηκε», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός, που κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα «να αποφεύγει τις προκλήσεις και τις εντάσεις, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας».

WIKIMEDIA COMMONS/BADSEED

«Περιμένουμε από αυτούς (σ.σ. την Ελλάδα) να καταλάβουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων κυριαρχίας της χώρας μας», τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, επαναφέροντας τη ρητορική περί γκρίζων ζωνών και νησίδων αμφισβητούμενης κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Η «Ν» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Φούρνων Κορσεών, Γιάννη Μαρούση, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχίας Ικαρίας, από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού την Παρασκευή 13 Απριλίου.

EURONEWS

Παράλληλα, ο κ. Μαρούσης, μετέβη στο σημείο ώστε να επιβεβαιώσει αν η σημαία βρίσκεται ακόμη πάνω στη βραχονησίδα και όπως είπε στη «Ν» χαρακτηριστικά: «η σημαία κυματίζει».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή