Τζόνσον: Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόταση για νέες επιθέσεις στη Συρία

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 12:59
UPD:15:15
REUTERS/PETER NICHOLLS
A- A A+

Επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, σημειώνοντας πάντως πως αν υπάρξει νέα χρήση χημικών όπλων στην Συρία, τότε, το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι ο κύριος λόγος για την συμμετοχή της Βρετανίας στα αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα κατά της Συρίας, ήταν η αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων. Η Βρετανία έπραξε το σωστό, υποστήριξε, προσθέτονας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν ο Άσαντ έχει ακόμη στην κατοχή του χημικά όπλα.

Ο Τζόνσον εκτίμησε ότι οι επιθέσεις που έγιναν χθες κατά συριακών στόχων δεν θ’ αντιστρέψουν την ροή των εξελίξεων στο συνολικό πρόβλημα της Συρίας, ενώ, όπως είπε, η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση του Άσαντ μετά τους αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς της Δύσης.

Τόνισε πάντως ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει ν’ ασκεί πιέσεις στον Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μιλήσει αύριο στο κοινοβούλιο, ενώ οι βουλευτές, θα μπορούν μετά από αυτές τις δηλώσεις ν’ αξιολογήσουν την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφορικά με τα πυραυλικά πλήγματα.

Ανέφερε ακόμη ότι η Βρετανία θέλει να έχει ένα επίπεδο σχέσεων με την Ρωσία, τονίζοντας ότι η χώρα του, πρέπει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης κατά πιθανών κυβερνοεπιθέσεων.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι η Βρετανία δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης στην υπόθεση της Συρίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή