Συρία: Ο Άσαντ μετέβη στο κτήριο της προεδρίας

Συγκεντρώσεις Σύρων πολιτών στις πλατείες της Δαμασκού
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 11:07
UPD:19:45
EPA/SANA HANDOUT
A- A A+

Βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ να μεταβαίνει σε κτήριο της προεδρίας ανήρτησε η συριακή κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την επιδρομή των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στη Συρία.

«Το πρωί της ανθεκτικότητας» γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram και δείχνει τον Άσαντ με κοστούμι και γραβάτα να κρατά έναν χαρτοφύλακα καθώς περπατά στη μαρμάρινη είσοδο ενός κτηρίου. Ο Άσαντ δεν μιλάει στη διάρκεια του βίντεο.

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει από τη Δαμασκό πως εκατοντάδες Σύροι συγκεντρώνονται σε μεγάλες πλατείες της συριακής πρωτεύουσας κορνάροντας με τα αυτοκίνητά τους, σχηματίζοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης και κρατώντας συριακές σημαίες για να δείξουν ότι αψηφούν τις αεροπορικές επιδρομές.

EURONEWS
Αμέσως μετά από τους βομβαρδισμούς, εκατοντάδες κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία των Ομεϊαδών στη συριακή πρωτεύουσα. Πολλοί κρατούσαν συριακές, ρωσικές και ιρανικές σημαίες. Μερικοί χειροκροτούσαν και χόρευαν, άλλοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους σε φάλαγγα κορνάροντας. «Είμαστε οι άνθρωποί σου, Μπασάρ», φώναζαν.

Η συριακή κρατική τηλεόραση πραγματοποίησε απευθείας μετάδοση από την πλατεία, όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος πολιτών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή