Στ. Θεοδωράκης: Άμεση λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση των hot spots

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 17:26
UPD:17:33
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Την άμεση λύση των προβλημάτων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια όπου βρέθηκε, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στη Λέσβο.

Ο κ. θεοδωράκης αναφέρθηκε στις κακές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο hot spot της Μόριας, καθώς όπως είπε, αντί για 800 άτομα, σε αυτό παραμένουν 6.280 πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, πρότεινε σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την αποσυμφόρηση του Κέντρου, μεταξύ των οποίων:

  • Άμεση χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων με επίλυση της γραφειοκρατίας - π.χ δημιουργία αποχευτευτικού, που αντί για 800 άτομα, όπως προβλεπόταν, εξυπηρετεί 6.500
  • Να επισπευθούν οι διαδικασίες εξέτασης ασύλου με ενίσχυση του προσωπικού
  • Να υπάρχουν δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα τέτοιες που να βοηθούν την αποσυμφόρηση αυτών των περιοχών

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αν δεν λύσουμε τα προβλήματα και τα αφήσουμε να διογκώνονται, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα, τόσο για τα νησιά μας, όσο και για την ηπειρωτική χώρα.

Κληθείς να σχολιάσει την ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το ανταλλάσσουμε βρισιές, αλλά συνέστησε σύνεση από όλες τις πλευρές. Όπως σημείωσε, ​ θα πρέπει να αποφασίσουμε να συνυπάρξουμε με τους γείτονες μας.

«Τα νησιά μας να χρησιμοποιηθούν ως γέφυρα φιλίας και αυτό είναι ανεξάρτητο από την αποτελεσματικότητα που πρέπει να δείξουμε στην υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού» κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή