Ζαγορίτης: Έκπτωση των «ανταρτών» από τα κομματικά αξιώματα

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2006 15:12
UPD:16:03
A- A A+

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής των «ανταρτών» της ΝΔ που θα επιμείνουν να κατέβουν παράλληλα με τους επίσημους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, επισημαίνοντας όμως ότι θα εκπέσουν από τα τυχόν αξιώματα που κατέχουν στο κόμμα. «Αντάρτες», είπε, «πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν». «Οι αντάρτες αντιμετωπίζονται. Τα προβλήματα, αυτή τη φορά, είναι λιγότερα από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και λιγότερα από αυτά που αντιμετωπίζουν άλλες πολιτικές δυνάμεις», συμπλήρωσε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όσον αφορά τις νομαρχιακές/δημοτικές εκλογές, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία των υποψηφίων της ΝΔ, ενώ ειδικά για την υπερνομαρχία Αθηνών, σημείωσε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της υποψηφιότητας του Θόδωρου Κατριβάνου, λέγοντας ότι αν και τότε οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι υπολείπεται του αντιπάλου του κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, τελικά κέρδισε τις εκλογές.

Σε άλλη ερώτηση, αν φοβάται η κυβέρνηση και η ΝΔ τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της ΔΕΘ, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος είπε πως δεν υπάρχει φόβος, σημειώνοντας ότι «η Θεσσαλονίκη είναι χώρος όπου θα εξαγγελθούν από τον Πρωθυπουργό πολιτικές, ιδίως στον τομέα της οικονομίας», για εκείνους που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες, όπως οι συνταξιούχοι και αυτοί που έχουν χαμηλά εισοδήματα.

«Την ώρα που μπορείς και φέρνεις την Οικονομία "στα ίσια" της και ελέγχεις τα μεγέθη, την ώρα που ρίχνεις κάτω από το 3% τα ελλείμματα που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τη λανθασμένη πολιτική τους. Από την ώρα που ισορροπεί η Οικονομία και τα ελλείμματα αντιμετωπίζονται μπορούμε να δώσουμε αυτά τα οποία έπρεπε να πάρει ο κόσμος εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δυστυχώς, με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ο κόσμος στερήθηκε αυτά τα χρήματα. Τώρα είμαστε σε θέση να δώσουμε στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους αυτά τα οποία τους ανήκουν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγορίτης.

Κληθείς τέλος, να σχολιάσει την απομάκρυνση του Γιάννου Παπαντωνίου από την ΚΟ του δήλωσε ότι «είναι θέμα εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δεν θα ήθελα να σχολιάσω θέματα εσωτερικής υφής του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στερείται προτάσεων και θέσεων, στερείται πολιτικής και πλαισίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή