Σούνιο: Άρχισαν τα γυρίσματα της ταινίας του BBC

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 17:18
UPD:18:23
A- A A+

Άρχισαν σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου τα γυρίσματα της ταινίας «The Little Drummer Girl» (Η Μικρή Τυμπανίστρια), παραγωγής του BBC που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ.  

Πριν καλά καλά ξημερώσει, το συνεργείο, οι ηθοποιοί και οι άνθρωποι της παραγωγής έφτασαν στο Σούνιο για να ξεκινήσουν τη δουλειά. Ο χρόνος πιέζει άλλωστε. Γιατί το ΚΑΣ δέχτηκε να δώσει άδεια για γυρίσματα υπό τον όρο ότι αυτά θα ολοκληρώνονταν στη 1 μετά το μεσημέρι.

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο δεν είχε απαγορευτεί για τους τουρίστες. Και όσοι επέλεξαν να βρεθούν στο Σούνιο για να απολαύσουν τον χώρο, μπόρεσαν να παρακολουθήσουν και τα γυρίσματα, τα οποία ολοκληρώθηκαν πριν από την καθορισμένη ώρα. Τα μέλη της παραγωγής και κυρίως οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης της σειράς, δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος βρέθηκε στο Σούνιο, αναφερόμενος στην υπερπαραγωγή του BBC δήλωσε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι, πραγματικά, η χώρα θα γίνει film friendly... ανοίγεται σιγά σιγά μία βιομηχανία. Είναι ευχάριστες οι ειδήσεις. Ελπίζω να έχω και άλλες. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε ένα επενδυτικό κίνητρο, το οποίο το έχει αγκαλιάσει η κοινότητα του καλλιτεχνικού χώρου, οι κινηματογραφιστές, οι σκηνοθέτες, οι παραγωγοί» τόνισε ο κ. Κρέτσος και υπογράμμισε: «Η Ελλάδα εμπνέει τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν εδώ και να δημιουργήσουν».

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς φέρει την υπογραφή του διάσημου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ («Oldboy», «Η Υπηρέτρια»).

Η «Μικρή Τυμπανίστρια» είναι ένα κατασκοπικό έργο του γνωστού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, με πρωταγωνιστές έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη, έναν κατάσκοπο των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και μια Αγγλίδα ηθοποιό διπλή πράκτορα.

Η σειρά γυρίζεται για το BBC και η μεταφορά του μυθιστορήματος στη μικρή οθόνη γίνεται από τον διάσημο Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ (Oldboy, Stoker, Η Υπηρέτρια, Η εκδίκηση μιας κυρίας), με πρωταγωνιστές τους Φλόρενς Πιού, Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ και Μάικλ Σάνον.

Γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται και στην Ελλάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση, ήταν ο ίδιος ο Παρκ Τσαν Γουκ που ζήτησε να γίνουν τα γυρίσματα στον χώρο του Σουνίου, καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της παραγωγής, ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά το Σούνιο, το οποίο έχει «την πιο ισχυρή εικόνα από οπουδήποτε αλλού».

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς