Βρετανία - Απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε αεροσκάφος εν πτήσει

British Airways: Χωρίς χειραποσκευές οι επιβάτες στα αεροσκάφη
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 08:58
UPD:09:44
A- A A+

Μεγάλη τρομοκρατική επίθεση σε αεροσκάφος εν πτήσει απέτρεψε η βρετανική αστυνομία. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ, σχεδιαζόταν η ανατίναξη αεροσκάφους με βόμβες που θα εισέρχονταν στην καμπίνα των επιβατών μεσα σε χειραποσκευές.

Μετά την ανακοίνωση της Scotland Yard για την αποτροπή της επίθεσης, η British Airways ανακοίνωσε ότι εφεξής οι επιβάτες της θα ταξιδεύουν από τα βρετανικά αεροδρόμια χωρίς χειραποσκευές.

Επιπρόσθετα, οι επιβάτες απαγορεύεται να φέρουν μέσα στα αεροπλάνα της British Airways, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας, μετά από απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, όσοι ταξιδεύουν από βρετανικά αεροδρόμια απαγορεύεται να εισέρχονται με τις χειραποσκευές τους στα αεροσκάφη.

Νωρίτερα, όπως προαναφέρθηκε, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σχέδιο ανατίναξης αεροσκάφους εν πτήσει και συνέλαβε υπόπτους στην περιοχή του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, στόχος ήταν η ανατίναξη αεροσκάφους που θα εκτελούσε πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, με βόμβα που θα μεταφερόταν σε χειραποσκευή.

«Ενα μεγάλο τρομοκρατικό σχέδιο για την ανατίναξη εν πτήσει ενός αεροσκάφους εξαρθρώθηκε σε συνδυασμένη, προσχεδιασμένη επιχείρηση της μητροπολτικής αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», ανακοινωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας αύξησαν το βαθμό επιφυλακής από «σοβαρό» σε «κρίσιμο» (το ανώτατο επίπεδο συναγερμού).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή