Στόχος του τρομοκρατικού σχεδίου πολλά αεροσκάφη - Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 10:32
UPD:11:40
A- A A+

Το τρομοκρατικό σχέδιο που εξαρθρώθηκε από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/10/1227067.htm είχε ως στόχο την ανατίναξη πολλών αεροσκαφών εν πτήσει, προκαλώντας σημαντικές ανθρώπινες απώλειες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζον Ριντ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, βρίσκεται στην Καραϊβική για διακοπές, ωστόσο η Downing Street τόνισε πως η αστυνομική επιχείρηση για την αποκάλυψη του σχεδίου και τις συλλήψεις (περίπου είκοσι στην περιοχή του Λονδίνου) έγινε με την πλήρη υποστήριξή του, ενώ ο ίδιος ήταν σε «συνεχή επαφή».

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου πρόσθεσε ότι ο κ. Μπλερ ενημέρωσε σχετικά τον αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συμφόρηση στα βρετανικά αεροδρόμια

Στο αεροδρόμιο του Heathrow επικρατεί το αδιαχώρητο και η αναμονή των επιβατών είναι ήδη πολύωρη, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι αδυνατούσαν να μπουν στο εσωτερικό του τερματικού σταθμού (Terminal 1), όπου προσωρινά είχε «παγώσει» κάθε έλεγχος.

Στο Gatwick οι επιβάτες ειδοποιούνταν για την απαγόρευση μεταφοράς χειραποσκευών στο εσωτερικό των αεροσκαφών. «Όλα έπρεπε να περάσουν στο κανονικό check in, συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, μουσικών ηλεκτρονικών συσκευών και προσωπικών τσαντών», ανέφερε ένας από τους επιβάτες.

Την ίδια ώρα, με πτώση 1,5% άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σαφώς επηρεασμένο από την είδηση της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται και οι περισσότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή