Σε κατάσταση συναγερμού τα αεροδρόμια

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2006 20:05

A- A A+

Χάος προκλήθηκε στα βρετανικά αεροδρόμια λόγω της ματαίωσης εκατοντάδων πτήσεων και των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας.

Μετά την ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ για αποτροπή σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων, τα βρετανικά αεροδρόμια τέθηκαν σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού.

Οι επιβάτες υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν στις χειραποσκευές τους κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, mp3, ακόμα και θήκες γυαλιών.

Αναβολές πτήσεων και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σημειώθηκαν και στα αεροδρόμια της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ελβετίας, κυρίως σε αυτές με προορισμό τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στις πτήσεις στην Ιαπωνία, τη Μαλαισία, την Ταϋλάνδη και την Ινδία.

Τα μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά ενισχυμένα σε όλες τις αεροπορικές πτήσεις προς τα αμερικανικά αεροδρόμια. Στο αεροδρόμιο Κένεντι οι επιβάτες απαγορεύεται να μεταφέρουν οποιοδήποτε υγρό, ενώ ζητήθηκε από όσους πρόκειται να ταξιδέψουν (εσωτερικές πτήσεις) να προσέλθουν δύο ώρες νωρίτερα από την ώρα πτήσης τους.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή